StoryEditorOCM
TenisJUNIORSKI TENIS |

LIJEPA VIJEST IZ PLZENA Lucija nanizala četiri Čehinje za polufinale, a i iduća suparnica je također domaća predstavnica!

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2020. - 18:20
Gubila je Lucija Ćirić Bagarić sa 4:1 u prvom setu, kojeg je dobila sa 7:5. U drugom setu je pri rezultatu 2:2 oduzela servis suparnici, Čehinji Karin Pavkovoj. To isto, naravno, sačuvavši svoj servis, napravila je još jednom u drugom setu te će 16-godišnja Dubrovkinja igrati u polufinalu turnira u češkom Plzenu. Sa 7:5 i 6:3 je slavila u četvrtfinalu turnira drugog ranga.

Zanimljivost puta Ćirić Bagarić u Plzenu, koji je počeo u kvalifikacijama, jest činjenica kako su joj sve četiri suparnice bile domaće tenisačice, a i suparnica u borbi za nedjeljno finale je Čehinja.

Međutim, redom – na startu glavnog turnira suparnica je bila igračica koja je prošli tjedan u Rakovniku upisala uspjeh protiv igračice iz samog vrha svjetske rang liste, u 2. kolu pak finalistica turnira u Rakovniku, a sad u četvrtfinalu igračica koja je na startu izbacila ni manje, ni više nego prvu nositeljicu turnira, a devetu juniorsku svijeta, Poljakinju Weroniku Baszak.

Dubrovkinju u polufinalu čeka Čehinja Linda Klimovicova, koja je bez izgubljenog gema prošla 1. kolo i Ruskinju Annu Semenovu, u 2. kolu izbacila četvrtu nositeljicu turnira, Švicarkinju Alinu Granwerh, a u četvrtfinalu petu nositeljicu, Slovakinju Eszter Meri, i to sa 6:0 i 6:1!

U drugom polufinalu igraju Čehinja Tereza Valentova i druga nositeljica turnira, Ruskinja Alina Shcherbinina.
25. travanj 2024 13:19