StoryEditorOCM
TenisDUBROVNIK DUB BOWL |

NIŠTA OD 2020., VIDIMO SE U DUBROVNIKU 2021. GODINE Kad većina mališana ne može doći, nije bilo druge...

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2020. - 09:57
Proteklih šest izdanja okupilo je u Dubrovniku više od tisuću malih tenisačica i tenisača iz čak 63 države svijeta sa svih kontinenata. Brojke su to Dubrovnik DUB Bowla, međunarodnog teniskog turnira u Gospinom polju za uzrast do 11 i do 13 godina, koji se, nažalost, neće održati 2020. godine, a trebao je sredinom srpnja. Interes je opet bio velik, ali loša epidemiološka situacija u svijetu, nemogućnost dolaska većine mališana, primorao je organizatore da otkažu turnir.

Put Dubrovnika se tako ovog ljeta neće uputiti male tenisačice i tenisače, najbolje što svijet ima u dva spomenuta uzrasta, zatim njihovi treneri te članovi uže i šire obitelji. Koliko je jak Dubrovnik DUB Bowl potvrđuje činjenica kako je na zemljanim terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju prošlo ljeto bilo tridesetak državnih prvaka. Čak su u nekim državama, poput Bugarske, bili organizirali kvalifikacije s kojih su najbolji došli u Dubrovnik. Nacionalni savezi su slali najbolje.

image
Dubrovnik DUB Bowl 2019. godine foto: Tonči Vlašić


Pasku Baroviću, Peru Baroviću, Romanu Kristiću, Paolu Pavlinoviću i ostaloj ekipi, koja je potpisala organizaciju turnira, nije bilo važno samo okupiti najbolje, već imati turnir s kojeg će svaki sudionik otići s osmijehom na licu. Uspjeli su i to. Mali tenisači su za vrijeme turnira imali priliku družiti se s poznatim i uspješnim sportašima, čuti njihova iskustva. Zatim zaigrati tenis na Stradunu, sudjelovati u svečanom otvaranju turnira, a što se ne može vidjeti ni na najvećim svjetskim seniorskim teniskim turnirima. Zatim, po uzoru na najveće turnire, prošetati crvenim tepihom. Išli su skupa u kino, na večeru, na sladoled, plesali, kupali se... Ždrijeb završnice nije bio na tenis terenima, u kancelariji kluba, već u palači Sponza.

Ne čudi što je Dubrovnik DUB Bowl svake godine bio sve brojniji i jači.

Iako su organizatori za 2020. godinu pripremili neke nove popratne događaje, turnira 2020. godine, nažalost, neće biti. Međutim, lijepa dubrovačka teniska priča nije završena.

- Vidimo se u Dubrovniku 2021. godine na sedmom Dubrovnik DUB Bowlu – poslali su poruku teniskom svijetu iz Gospina polja.

image
Dubrovnik DUB Bowl 2019. godine foto: Tonči Vlašić
20. travanj 2024 14:49