StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA |

TENISAČICA S KORČULE OSVOJILA REGIONALNI MASTERS U DOMU RAGUSE Tina Tomašić, to sad svatko zna, ima Mota!

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2020. - 15:43
Nanizala je četiri pobjede bez izgubljenog seta, a ukupno je izgubila na putu do naslova samo pet gemova. Od osam setova do četiri gema, koliko je odigrala, u pet suparnice nisu osvojile ni gem. Mala s Korčule, članica Tenis kluba Mot, Tina Tomašić, pobjednica je Regionalnog Mastersa za uzrast do 10 godina, koji je prvi put odigran u organizaciji Tenis klub Ragusa, dubrovačkog kluba osnovanog prije osam godina. U Tenis centru Dubrovnik u Gospinom polju osim najboljih djevojčica nastupili su proteklog vikenda i najbolji dječaci Dalmacije, a tu je pobjedu odnio Ivan Đipalo, član Splita 1950.

Priča o ovogodišnjoj sezoni za teniske nade do 10 godina počela je u Resniku, nastavila se u Makarskoj, Splitu, Dubrovniku (Uvali Lapad), Zadru, Solinu, Stobreču i Šibeniku. Nakon svih turnira u obzir su se uzela četiri najbolja plasmana, te kad se zbrojilo što je tko napravio, a nastupilo je više od sto mališana iz dvadeset i jednog kluba Dalmacije, po 16 najboljih u obje konkurencije su došli u Gospinom polju.

Ragusa je imala prvog nositelja u turniru dječaka – Vlaho Petković je osvojio Dubrovnik, Zadar i Stobreč, te bio finalist Solina (Dubrovčanin nije izlazno, 2010. godište, već je godinu dana mlađi). Drugi član Raguse koji je izborio Regionalni Masters bio je Luka Jarak, koji je zauzeo 15. mjesto, a u konkurenciji djevojčica Klara Tokić, iako je odigrala samo dva turnira, s dva vrlo dobra rezultata skupila je dovoljno bodova te u utrci za Masters dohvatila deseto mjesto.

image
Vlaho Petković, 9-godišnji tenisač Raguse foto: Tonči Vlašić

image
Klara Tokić, tenisačica Raguse foto: Tonči Vlašić

image
Luka Jarak, tenisač Raguse foto: Tonči Vlašić


Drugi klub iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji je kroz kvalifikacije izborio nastup na regionalnom Mastersu bio je Mot s otoka Korčule, osnovan nedavno. I on je, kao i Ragusa, izborio tri 'karte': osim Tine Tomašić, koja je bila druga nositeljice, imao je dvojicu među 16 najboljih u konkurenciji dječaka: deseti je u zbroju četiri najbolja rezultata u kvalifikacijama bio Petar Kovačić, a 16. Roko Šain.

image
Tenis klub Mot (otok Korčula)


Nažalost, na kraju, Petković zbog bolesti nije nastupio, a kako je još nekoliko dječaka otpalo, na njihova mjesta su uskočili između ostalih Lorenzo Butigan (Tenis klub Dubrovnik), koji je bio prva rezerva, 17. u ukupnom poretku za regionalni Masters, te dva člana domaćina, Luka Ruso i Celestin Jurišić, 22. odnosno 23. u poretku. Na kraju, nakon dva dana igre u Gospinom polju, osim Tine Tomašić iz Smokvice, koja je trijumfirala u konkurenciji djevojčica, a u kojoj je Klara Tokić bila sedma, u konkurenciji dječaka je Petar Kovačić bio vrlo dobar - četvrti, Luka Jarak deseti, Lorenzo Butigan dvanaesti, Roko Šain, koji je i iduće sezone u ovom uzrastu, trinaesti, pa Celestin Jurišić petnaesti, te Luka Ruso šesnaesti.

Bodovi osvojeni na regionalnom Mastersu pridodat će se bodovima s kojima se stiglo u Gospino polje, te će najuspješniji izboriti plasman na državni Masters, koji se igra u Osijeku krajem ovog mjeseca. Tina Tomašić će sigurno na državno, kao i Vlaho Petković unatoč tome što je morao propustiti regionalni Masters, a zahvaljujući odličnom bodovnom učinku u kvalifikacijama... 
24. travanj 2024 02:08