StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO ZA MLAĐE NADE |

BRONCA IM JE BILA U RUCI NA ULASKU U POSLJEDNJU SEKUNDU Tuga malih Kapekaša nakon peteraca

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2020. - 14:04
Gubili su 7:4 nepunih šest minuta prije kraja utakmice. Postigli dva pogotka u zadnjih pola minute treće četvrtine, te još dva u posljednjih pet minuta igre, i držali vodstvo 8:7 sve do sekundu prije kraja, ali, nažalost, nisu uspjeli i tu zadnju sekundu, te su o osvajaču bronce na državnom prvenstvu za mlađe nade odlučivali na zagrebačkoj Šalati peterci. Zagreb je bio bez greške, kao i KPK, u prve četiri serije. Zagreb i u petoj, ali ne i KPK, te je na kraju momčad trenera Lovora Lozice i Marjana Kosovića četvrta u državi.

Na prvenstvu za dječake rođene 2009. godine i mlađe Kapekaši su došli s mlađima, te oslabljeni. Od Zagreba su izgubili u skupini sa 7:4, taj rezultat prenijeli u drugi krug u kojem su bili bez greške, dobili su sa 7:5 zagrebačku Mladost te s 9:7 šibenski Solaris (u skupini prvog kruga uvjerljivo su svladali OVK POŠK), te su kao drugi u skupini drugog kruga izborili polufinale u kojem je splitski Jadran bio uspješniji sa 16:4. Nakon toga ih je čekao novi ogled protiv Zagreba, kojeg je u polufinalu zaustavio Medveščak sa 7:3. Jadranaši su svoju snagu pokazali i u finalu u kojem su s 13:2 nadigrali Medveščak. KPK je pao u utakmici za treće mjesto nakon peteraca, nakon što je Zagreb izjednačio nepunu sekundu prije kraja četvrte četvrtine (Zagreb je dvije sekunde prije kraja zatražio minutu dogovora, i u tom kratkom vremenu uspio izboriti peterce, a na peterce medalju).

Ukupno je na prvenstvu nastupilo dvanaest sastava. Jedna od njih je bila hrvatska ženska reprezentacija, 'Barakudice', koja je zauzela deveto mjesto, a za koju su između ostalih nastupile četiri Jugašice (Ivona Vlašić, Petrunjela Fox, Lući Mojaš i Elsa Garcia Martin) i jedna Kapekašica (Katarina Oreb).

image
Lući Mojaš, Jugašica u kapici 'Barakudica', hrvatske ženske reprezentacije na prvenstvu za mlađe nade foto: Tonči Vlašić


Mlađe nade KPK su u Zagrebu igrale u sastavu: Ivan Šeparović, Marin Ivančević, Antonio Gaćina, Jakov Granić, Nino Fider, Vid Nazifovski, Josip Skokandić, Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favro, Marin Oreb, Luka Lovričević, Leon Gaxherri, Lovro Jurjević, Stipe Ćenan i Marko Prskalo.

image
Mlađe nade KPK s trenerima Lovorom Lozicom i Marjanom Kosovićem foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 21:58