StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA U GRUŽU OVE SRIJEDE: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - OLYMPIACOS

EUROPSKI DOPRVAK PUTOVAO 20 SATI Može li i drugi favorit skupine ostati praznih ruku u Gružu?

5. veljače 2020. - 14:48
Preko Frankfurta, ali ne sinoć u Čilipe, već u Split, i kad su tamo sletjeli, jer je zbog vjetra bila zatvorena dubrovačka zračna luka, čekali su autobus, te s njim do Dubrovnika, točnije, do hotela Valamar Lacroma Dubrovnik na Babinom Kuku. Olympiacosu je od Pireja do Gruža trebalo 20 sati. Stigao je kompletan. 

- Okupili smo se nakon Europskog prvenstva prošli četvrtak, gotovo dva mjeseca smo većina bili s reprezentacijom. Za vikend smo imali utakmicu protiv Panathinaikosa u prvenstvu Grčke. Evo nas sad u Gružu - kratko od Mara Jokovića, najtrofejnijeg Jugaša, ujedno najtrofejnijeg hrvatskog igrača, koji ima više od 50 trofeja, a koji je od prošlog ljeta u kapici Olympiacosa. Joković je jedan od trojice stranaca u kapici grčkog prvaka. Preostala dvojica su Ivan Buljubašić i Stefan Mitrović. Buljubašić je s hrvatskom reprezentacijom ima zlato s tri najveća svjetska natjecanja. Makaranin je bio europski prvak 2010., olimpijski pobjednik 2012. te svjetskl prvak 2017. godine. Isto ima i Mitrović, reprezentativac Srbije, koji je svjetski prvak bio dva puta, 2009. i 2015., europski četiri puta (2012., 2014., 2016. i 2018.) te olimpijski 2016. godine. Naravno, Olympiacos je pun k'o brod reprezentativaca Grčke. Njegov trener Theodoros Vlachos je ujedno grčki izbornik.  

Kao što je Jugašima utakmica s Olympiacosom prva velika utakmica nakon dva mjeseca 'rupe', koja se usred klupske sezone dogodila zbog prvog velikog reprezentativnog natjecanja u 2020. godini, EP-a u Budimpešti, isto je i grčkom prvaku. Jugaši su nakon okupljanja sredinom prošlog tjedna, EP je finulo 26. siječnja, imali u subotu lagan zadatak u Regionalnoj ligi protiv Mornara u Splitu, a u isto vrijeme Olympiacos je igrao protiv Panathinaikosa. Ni jedni, a ni drugi, nisu imali baš nikakvih problema. 

Olympiacos, aktualni europski doprvak, koji je u finalu poražen od Ferencvarosa na peterce, te nije uspio obraniti naslov prvaka, dobio je prvi ogled ove sezone u skupini protiv Jug AO, i to sa 6:5 u Pireju (9. prosinca 2019. godine). I prošle sezone su najtrofejniji hrvatski i grčki klub bili u istoj skupini europske Lige prvaka (pobjeda Juga u Gružu, a remi u Pireju). 

Jugaše pobjeda protiv Olympiacosa ostavlja u igri za prvo ili drugo mjesto u skupini, gotovo pa osigurava plasman na Final 8, završni turnir, dok bi Olympiacos pobjedom u Dubrovniku napravio veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini. Zadržao bi prednost u odnosu na Barcelonetu, koja mu je gost u Pireju u drugom dijelu, ali znaju u Pireju: Barceloneta ne pamti po dobru gostovanje u Gružu. Jugaši su španjolskog prvaka savladali s 15:13...

Vjeka Kobešćaka, Jugovog trenera, neće biti na klupi zbog isključenja u završnici utakmice u Pireju. Momčad će s klupe voditi Miho Bobić i Đani Pecotić. Derbi 8. kola skupine 'A' europske Lige prvaka između Jug Adriatic osiguranja i Olympiacosa igra se u Gružu ove srijede, 5. veljače, s početkom u 20.30 sati.
SKUPINA 'A'
Poredak: 1. Olympiacos 19 bodova, 2. CNA Barceloneta 16 bodova, 3. Jug Adriatic osiguranje 15 bodova, 4. Szolnoki 12 bodova, 5. Jadran Carine (HN) 7 bodova, 6. Spandau 04 5 bodova, 7. Jadran Split 4 boda, 8. Sintez Kazan 3 boda.

Još igraju u 8. kolu, Kazan: Sintez Kazan - Jadran Carine (HN), Szolnok: Szolnoki - Spandau 04, Barcelona: CNA Barcelonta - Jadran (S)

20. travanj 2024 08:50