StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

FINUO PRVI DIO, JUG SAVRŠEN Sad se igra mini liga, još četiri utakmice: samo Crvena zvezda dolazi u Gružu, nitko više

2. veljače 2020. - 00:19
Nije bilo dileme tko je tko u ogledu u Poljudu između Mornar Brodospasa i Jug Adriatic osiguranja. Momčad iz Gruža bila je, gledajući rezultat, duplo bolja. Slavila je u 9. kolu, posljednjem prvog dijela Regionalne ligge, a prvom nakon stanke od gotovo dva mjeseca zbog Europskog prvenstva u Budimpešti, s 18:9. Već u prvoj četvrtini, koju je dobila sa 7:1, bilo je jasno kako ih domaćin ne može iznenaditi unatoč tome što je bila bez prvog vratara Tonija Popadića. Zamijenio ga je Toni Jarak, i to uspješno. Jarak je imao deset obrana. 

Jug Adriatic osiguranje igrao je protiv Mornar Brodospasa u sastavu: Toni Jarak (10 obrana), Marko Macan (3), Loren Fatović (3), Luka Lončar (2), Filip Kržić (1), Xavi Garcia (1), Luka Lozina (2), Daniil Merkulov, Alexandros Papanastasiou (2), Roberto Radić, Hrvoje Benić, Paulo Obradović (4), Ivan Jurišić i Luka Stahor.

Prvi dio sezone Jug AO je odradio bez greške - sve pobjede (27 bodova) te će u drugom dijelu igrati u skupini za plasman od prvog do petog mjesta u kojem su još mjesto izborili HAVK Mladost (24 boda), Jadran Carine (21 bod), Jadran Split (18 bodova) te Crvena zvezda (10 bodova).

U mini ligi, igraju se nove četiri utakmice, ona momčad koja je u prvom dijelu bila gost, sad je domaćin. Jugaši će tako jedino ugostiti Crvenu zvezdu, a putovat će u goste ostalima. Redom, u 1. kolu su slobodni, a nakon toga igraju 14. veljače u Zagrebu protiv Mladosti, branitelja naslova, koja je prvi dio zaključila s osam pobjeda i porazom u Gružu. Jugaši su tada bili bolji sa 14:10.

O pobjedniku Regionalne lige odlučit će se na Final fouru, koji se igra početkom travnja kod pobjednika mini lige. 
25. travanj 2024 22:43