StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNE LIGE |

JUGAŠI DOBILI I SOLARIS Filip Kržić: Zadovoljni smo i igrom, ne samo rezultatom. Nadam se kako ćemo u Rijeci nastaviti naš niz i osvojiti trofej!

Piše Tonči Vlašić
17. siječnja 2021. - 13:43

Bili su bez greška u proteklom dijelu sezone u Prvenstvu Hrvatske, isto tako bez greške u Kupu Hrvatske, te u europskoj Ligi prvaka, a sad su i u Regionalnoj ligi. Jugaši su lideri domaćeg prvenstva sa svih devet pobjeda, sa svih pet pobjeda su prošli kvalifikacije te izborili nastup na završnom turniru Kupa Hrvatske, sa sve tri pobjede otvorili nastup u skupini europske Lige prvaka, a sad su sa svih pet pobjeda u Regionalnoj ligi izborili plasman na završni turnir.

- Zadovoljni smo i igrom, a ne samo rezultatom na turniru. Igrali smo iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje. Najteže je bilo u prve dvije utakmice protiv hercegnovskog Jadrana i Primorca iz Kotora iz razloga jer nismo bili kompletni, te iz razloga jer smo te utakmice dočekali tek s nekoliko zajedničkih treninga. Naime, zbog nastupa reprezentacije nismo bili kompletni duže vrijeme na okupu. Ovih pet utakmica su nam bile i odlična priprema za nastup na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji se igra idući vikend u Rijeci. Nadam se kako ćemo u Rijeci nastaviti naš niz pobjeda, te osvojiti prvi trofej ove sezone – rekao je Filip Kržić, igrač Jug Adriatic osiguranja, strijelac jednog pogotka u 14:5 uspjehu protiv Solaris u posljednjem nastupu u kvalifikacijama Regionalne lige.

Jugaši su dobili i treći ogled ove sezone protiv Solarisa. Sva tri su odigrana u Gružu, i sva tri su dobili uvjerljivo. Solaris je ugodno iznenadio. U protekla tri dana odigrao je četiri vrlo dobre utakmice. Osim što je bio uspješniji od Budve Budvanske rivijere, igrači trenera Jure Marelje, koji je u karijeri nosio i kapicu Juga, svladali su s 13:11 Jadran Carine iz Herceg Novog, prvaka Crne Gore, te ga izbacili iz igre za završni turnir. Protiv Radničkog iz Kragujevca su 'Sunčani' vodili s 5:1, ali su izgubili sa samo pogotkom razlike (9:8), pružili i vrlo dobar otpor Primorcu (poraz 9:7).

I prije ogleda protiv Solarisa igrači Jug Adriatic osiguranja su ostvarili svoj cilj – plasirali se na završni turnir, i to su uzeli poziciju broj jedan, te, s obzirom na rezultate u Beogradu, znaju kako ih u polufinalu završnog turnira, koji će se krajem ožujka igrati u Zagrebu, čeka u polufinalu splitski Jadran, koji im je suparnik i u subotu, 23. siječnja, u polufinalu Kupa Hrvatske u Rijeci. Momčad trenera Mile Smodlake je u Beogradu zauzela drugo mjesto, a branitelj naslova, zagrebačka Mladost, prvo, te će ona u polufinalu igrati protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je drugi u Dubrovniku.

5. KOLO Jug AO - Solaris 14:5

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Stanko Ivanovski i Siniša Matijašević (obojica iz Herceg Novog). Delegat: Dragan Rajević (Kotor).

JUG ADRIATIC OSIIGURANJE: Popadić (4 obrane), Obert (1), Fatović (3), Lončar (1), Kržić (1), Garcia, Tomasović (1), Merkulov (1), Papanastasiou (3), Žuvela (1), Ljepava, Zvono (2), A. Vukojević (5 obrana), I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak.

SOLARIS: M. Šparada (8 obrana), Malenica, Erak (1), N. Štrkalj, Kovalenko, Herceg (1), Kreković, Pelicarić (1), Penava (1), Bulat, Koprčina (1), Stahor, L. Štrkalj (3 obrane), Brajković. Trener: Jure Marelja.

Igrač više: Jug AO 11/4, Solaris 4/1

Peterci: Jug AO 3/3, Solaris 1/1

Četvrtine: 4:0, 2:3, 4:1, 4:1.

DUBROVAČKI TURNIR REGIONALNE LIGE / SKUPINA 'B'

Rezultati, četvrtak, 14. siječnja, 1. kolo: Jug AO - Jadran Carine (HN) 12:3, Budva BR - Radnički 9:17, Primorac – Solaris 9:7, petak, 15. siječnja, 2. kolo: Solaris – Budva BR 11:9, Jug AO – Primorac 13:4, 3. kolo: Radnički – Solaris 9:8, Primorac – Jadran Carine (HN) 5:9, Budva BR - Jug AO 5:22, subota, 16. siječnja, 2. kolo: Jadran Carine (HN) – Radnički 4:7, 4. kolo: Jadran Carine (HN) – Solaris 11:13, Primorac – Budva BR 16:7, Jug AO – Radnički 17:6, nedjelja, 17. siječnja, 5. kolo: Budva BR - Jadran Carine (HN) 8:15, Solaris – Jug AO 5:14, 13.40 sati: Radnički – Primorac 12:10.

Poredak: 1. Jug AO 15 bodova, 2. Radnički 12 bodova, 3. Jadran Carine (HN) 6 bodova, 4. Solaris 6 bodova, 5. Primorac Kotor 6 bodova, 6. Budva BR bez boda.

17. travanj 2024 01:15