StoryEditorOCM
VaterpoloNAGRADE |

KONSTANTIN KHARKOV MVP KUPA, JOSIP VRLIĆ IGRAČ GODINE Tri Jugaša u momčadi godine, a u njoj su još...

Piše Tonči Vlašić
24. siječnja 2021. - 19:38

Desnokrilni napadač, ljevoruki ruski reprezentativac Konstantin Harkov, koji je postigao čak sedam pogodaka protiv Jug Adriatic osiguranja u finalu Kupa Hrvatske, zasluženo je MVP završnog turnira Kupa Hrvatske u Rijeci, a u tradicionalnom izboru za najboljeg igrača godine, anketi Večernjeg lista, u kojoj su sudjelovali Josip Pavić (Zagreb), Deni Lušić (Split), Miho Bobić (Dubrovnik), Renato Živković (Split/Zagreb), Danko Duhović (Opatija), Hrvoje Herceg (Zagreb) i Jure Marelja (Šibenik), laureat je centar hrvatske reprezentacije i zagrebačke Mladosti, Riječanin Josip Vrlić, koji je skupio 42 boda, 13 bodova više od drugog Mara Jokovića, također hrvatskog reprezentativca, prošle sezone člana Olympiacosa, a ove Brescie. Treće mjesto s po 26 bodova podjelili su Jugaš Loren Fatović i Mladostaš Luka Bukić. 

Uz njih četvoricu, u najboljoj sedmorci Hrvatske u 2020. godini su još vratar Toni Popadić (Jug AO), te Andro Bušlje (Mladost) i Xavi Garcia (Jug AO).

Četvrtu godinu uzastopno, Hrvatski vaterpolski savez dodijelio je i nagradu za najbolju vaterpolisticu, a za 2020. tu nagradu su 'podijelile' Riječanka Emmi Miljković i Šibenčanka Matea Skelin, hrvatske reprezentativke, obje članice zagrebačke Mladosti.

18. travanj 2024 10:15