StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA NASLOV

Mladost baš sjajna u Gružu na startu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2024. - 16:03

Raspoložena je bila Mladost, pogotovo Latica Medvešek, vratarka aktualnih prvakinja, reprezentativka, koja je zaustavila čak 16 od 20 lopti, koje su Jugašice uputile u okvir gola. Zatim, realizirala je svih šest situacija s igračicom više, te dva od tri peterca. Plus, njezina Matea Skelin je pet lopti pospremila u mrežu domaćina, isti broj pogodaka postigla je i Iva Rožić, plus po dva pogotka Jelena Lončar, Ria Glas, Kiara Brnetić i Aurora Stipanov, a jedan pogodak Alka Lulić.

S druge strane Jug, koji je najugodnije iznenađenje sezone, nije imao soj dan, naravno, glavni krivac za to je suparnik, te je u Gružu Mladost dobila uvjerljivo, 19:5, prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka. Drugo poluvrijeme se igra u Zagrebu.

Jug je pod vodstvom Siniše Zonića igrao u sastavu: Lana Korać, Nina Jazvin (3), Lara Šutić, Nea Matičević, Kristina Hanzijer, Elvira Plećaš, Mara Fox (1), Nika Alamat, Lući Mojaš, Petra Ivaniš, Vjera Bulajić (1), Mara Moretti, Ema Hanza i Ramona Popović.     

U drugom polufinalu suparnice su splitske ekipe, Jadran i Bura.

U ligaškom dijelu prvenstva Jadran je bio najbolji, Mladost druga, Jug treći, Bura četvrta, Viktoria peta, a Marsonia šesta. Prošle sezone, povratničke među najbolje, Jugašice su bile pete. Ove sezone igraju u doigravanju za prvaka.    

29. travanj 2024 16:10