StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA: JUG ADRIATIC OSIGURANJE - OLYMPIACOS 13:9

OPET VELIKA VEČER TONIJA POPADIĆA Olympiacosu pao mrak na oči!

6. veljače 2020. - 01:00
Pljesak Jugu. Pamtit će se kako je nanizao šest pogodaka protiv Olympicosa, prvog favorita skupine, aktualnog europskog doprvaka, koji je poveo u Gružu s 3:1, a koji je pred kraj druge četvrtine gubio sa 7:3. Zatim pamtit će se činjenica kako je početkom treće četvrtine imao velikih šest pogodaka viška (10:4).

Opet je, kao u Pireju prje dva mjeseca u prvom ogledu u skupini, sjajan bio Jugov vratar Toni Popadić. Međutim, prije dva mjeseca u Grčkoj nije išlo hrvatskog prvaka u napadu te je Olympiacos taj prvi ogled dobio sa samo šest postignutih pogodaka (6:5). Sad je išlo Jugaše i u napadu. Ovaj put su iskoristili sjajnu večer svog vratara, koju je zaključio obranivši peterac Konstantinosu Genidouniasu.

Jugaši su tako oba favorita skupine ostavili praznih ruku u Gružu. Nije uspjela Barceloneta izbjeći poraz, a nije sad ni Olympiacos, koji je doživio prvi poraz u skupini. Jugaši su tako napravili veliki korak prema plasmanu na završni turnir, a ovom pobjedom su ostali u utrci s grčkim i španjolskim prvakom za prvo mjesto.  

Utakmica će se pamtiti i po rijetko viđenoj situaciji u Gružu. Nevrijeme, koje je bjesnilo na dubrovačkom području, 'ugasilo' je većinu reflektora u Gružu. Četiri minute i 25 sekundi prije kraja treće četvrtine, kad nije svjetlilo niti deset posto njih, suci su zaustavili igru. Potom su se upalili pomoćni reflektori, te se nastavilo igrati...

PRVA ČETVRTINA
Umjesto 1:0 – igrač više za Juga, isključen je bio Joković, a udarac Fatovića zaustavlja Zerdevas, 0:1 – peterac za Olympiacos, koji je izborio Mourikis, a skrivio Macan - realizirao je Gounas. Napad poslije 0:2 – Mitrović je pobjegao te iskosa u bliži kut Popadića.
1:2 Grk u redovima Juga zatresao je prvi mrežu grčkog prvaka. Papanastasiou je realizirao igrača više. Isključen je bio Buljubašić. Domaćin je prvi pogodak postigao nakon dvije minute i 45 sekundi igre.  
1:3 Pogreška sudaca. Nisu vidjeli kako je udaren Fatović. U najboljem slučaju Mylonakisu su trebali dosuditi prekršaj u napadu. U nastavku napada Grka pogodio je Genidounias.
2:3 Jugaši su u 6. minuti izborili igrača više, kojeg je realizirao Obradović.
3:3 velika obrana Popadića, koji potom sjajno 'baca' Fatovića u kontru, koji je zaustavljen prekršajem za isključenje, tako su ocjenili suci, a ne prekršajem za peterac. Ipak, brzo su reagirali Jugaši. Kržić je ostao sam i pogodio 'kroz glavu' Zerdevasu.
4:3 Kržić je izborio peterac, koji je 31 sekundu prije kraja prve četvrtine realizirao Fatović za prvo vodstvo hrvatskog prvaka.

DRUGA ČETVRTINA
5:3 Luka Lončar je pogodio. Jug ima plus dva, koje je mogao podebljati jer je imao napad u kojem je uputio dva udarca. Nakon toga je plus dva sačuvao novom velikom obranom Popadić.
6:3 Kakav sjajan udarac Obradovića. Iz daljine, 'kroz' Mourikisa, u desnu stranu Zerdevasa. Neobranjivo. Napad poslije Lozina je bio u prilici odvestio Juga na plus četiri, ali se sad istaknuo Zerdevas. Na drugoj strani Popadić je novom velikom obranom sačuvao plus tri. Tri minute prije kraja Olympicos je imao napad s dva igrača više, ali se Jug obranio.  
7:3 Pogreška za pogreškom, Olympiacos je zadnji pogriješio, a to je iskoristo Jug, koji je imao napad dva na jedan, koji je pogotkom zaključio Lončar. Jugova četvorka je pogodila za plus četiri. Šesti pogodak u nizu domaćina!
7:4 Minutu i 22 sekunde prije kraja Skoumpakis je prekinuo niz Juga te postigao četvrti pogodak gostiju u Gružu. Bobić i Pecotić su se ljutili na reakciju svojih igrača u obrani, a sudac Koryzna pokazao crveni karton Pecotiću.
8:4 Skoumpakis je isključen, a Lončar (opet) strijelac.
9:4 Pobjegao je Fatović. Nitko ga nije uspio zaustaviti.

TREĆA ČETVRTINA
10:4 Papanastasiou je izborio peterac, a opet je siguran realizator bio Fatović
10:5 Mitrović je pogodio za Olympiacos
10:6 Dvije minute i 23 sekunde prije kraja četvrtine pogodio je Joković mrežu Juga nakon čega je Bobić pozvao minutu dogovora
10:7 Opet se suci nisu oglasili, istina Jug je došao u priliku za pogodak, ali Papanastasiou je blokiran nakon čega je uslijedila kontra Olympiacosa. Neumoljiv je bio Mylonakis. Treći pogodak u nizu grčkog prvaka.
11:7 Niz gostiju prekinuo je Benić s igračem više, i to 5 sekundi prije kraja četvrtine. Genidounias je bio isključen.

ČETVRTA ČETVRTINA
11:8 Buljubašić je strijelac. Popadić se ljuti na suigrače. Olympiacos je stigao opet na tri razlike. Do kraja su četiri minute i 14 sekundi.
12:8 Majstor Xavi. Naciljao je iz velike daljine lijevi gornji kut gola Zerdevasa te doživio ovacije. Neki su ustali sa svojih mjesta te mu zapljeskali.
13:8 Igrač više za Juga, dvije minute i 20 sekundi prije kraja pogodio je Obradović.
13:9 Igrač više za Olympiacos. Pogodio je Joković. U zadnjoj minuti Popadić brani peterac Genidouniasu.
 
Jug Adriatic osiguranje – Olympiacos 13:9
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 900. Suci: Radioslaw Koryzna (Poljska) i Sebastian Dervieux (Francuska). Delegat: Sandro Bitadze (Gruzija).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (13 obrana), Macan, Fatović (3), Lončar (3), Kržić (1), Garcia (1), Lozina, Merkulov, Papanastasiou (1), Žuvela, Benić (1), Obradović (3), Jarak. Trener: Miho Bobić (Vjeko Kobešćak je odradio kaznu zbog isključenja u prethodnom kolu)
OLYMPIACOS: Zerdevas (7 obrana), Mylonakis (1), Skoumpakis (1), Genidounias (1), Joković (2), Buljubašić (1), Dervisis, Kakaris, Mourikis, Gounas (1), Argyropoulos, Mitrović (2), Živojinović. Trener: Theodoros Vlachos.
Igrač više: Jug AO 11/6, Olympiacos 15/4
Peterci: Jug AO 2/2, Olympicos 2/1
Četvrtine: 4:3, 5:1, 2:3, 2:2
SKUPINA 'A'
Još su u 8. kolu igrali, Kazan: Sintez Kazan - Jadran Carine (HN) 11:15, Szolnok: Szolnoki - Spandau 04 7:8, Barcelona: CNA Barcelonta - Jadran (S) 16:12

Poredak: 1. CNA Barceloneta 19 bodova, 2. Olympiacos 19 bodova, 3. Jug Adriatic osiguranje 18 bodova, 4. Szolnoki 12 bodova, 5. Jadran Carine (HN) 10 bodova, 6. Spandau 04 8 bodova, 7. Jadran Split 4 boda, 8. Sintez Kazan 3 boda.

U 9. kolu, 22. veljače, Jug AO je gost Szolnoka, a Olympiacos dočekuje CNA Barcelonetu. U Igalu igraju dva Jadrana, a Spandau 04 je domaćin Sintez Kazanu.

27. travanj 2024 00:36