StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U RIJECI |

PRVENSTVO HRVATSKE ZA NADE Jugaši i Kapekaši već u polufinalu, opet raspucan Nikola Perak, četiri pogotka Lovra Jurjevića...

Piše Tonči Vlašić
28. kolovoza 2020. - 20:07
Medalja stiže u Dubrovačko-neretvansku županiju s prvenstva Hrvatske za nade, najmanje jedna, a možda i dvije. Jug Adriatic osiguranje i KPK su u polufinalu, među četiri su još dva zagrebačka sastava, Medveščak i Mladost...

Jugaši
su dobili i Solaris, bili bolji s 10:6, te su kolo prije kraja natjecanja u skupini drugog kruga završnog turnira prvenstva Hrvatske za nade, koji se igra u Rijeci, osigurali plasman u polufinale. Zadnje kolo protiv Medveščaka odlučuje tko će biti prvi, a tko drugi u četvrtfinalnoj skupini 'E', tj. tko će kao pobjednik te skupine igrati za finale protiv drugog iz druge četvrtfinalne skupine, a tko će kao drugi ići na pobjednika te druge skupine u kojoj su Mladost, KPK, Zadar 1952. i splitski Jadran (Mladost i KPK su donijeli iz prvog kruga po 3 boda).

Momčad trenera Veselina Đuha je u prvom krugu završnog turnira dobila domaćina, riječko Primorje EB 11:10, a zatim Mornar sa 7;5. Uspjeh protiv riječkog sastava, koji je na kraju bio drugi u skupini 'A', prenijela je u skupinu drugog kruga u kojoj je dočekala dva najbolja sastava skupine 'C', Medveščak i Solaris (Medveščak je dobio Solaris, te je i on imao 3 boda).

Solaris je protiv Juga dobio prvu četvrtinu s 2:1, a nakon toga 5:0 Jugaša, koji su vodili u trećoj četvrtini i sa 7:3 i 8:4... na kraju 10:6. I treću utakmicu prvi strijelac dubrovačke momčadi bio je Nikola Perak (pet protiv Primorja EB, četiri protiv Mornara, te sad još jednom pet). Jug Adriatic osiguranje je protiv Solarisa igrao u sastavu: Marin Bajurin, Dani Krehić, Juraj Kulušić (1), Marko Dolina, Amar Bijedić, Matijas Miloš, Antonio Hezonja (3), Lovro Zvono (1), Ante Jarak, Nikola Perak (5), Roko Benić, Ivano Delić, Ivan Zvono i Antonio Kulušić.

Medveščak je pak sa 7:6 dobio Primorje EB, a prenio je iz prvog kruga 9:3 pobjedu protiv Solarisa. Poredak skupine 'E': 1. Medveščak 6 bodova (+7 pogodak razlika), 2. Jug AO 6 bodova (+5), 3. Primorje EB bez boda (-2), 4. Solaris bez boda (-10). Medveščaku igra za prvo mjesto i neodlučan rezultat, Jugašima samo pobjeda.

KPK je s 11:9 dobio Zadar 1952., a Mladost bila bolja s 9:5 od splitskog Jadrana, te su Korčulani i Zagrepčani osigurali polufinale, a njihov međusobni ogled u posljednjem kolu u četvrtfinalnoj skupini 'F', koji se igra u subotu prijepodne, 29. kolovoza, odlučit će tko će biti prvi, a tko drugi.

Kapekaši su pobjedu protiv Zadra 1952. pod vodstvom trenera Lovora Lozice izborili u sastavu: Ivan Barčot, Nikola Franulović, Nino Fider, Stipe Borovina (1), Luka Brkić, Stipe Čenan, Lovro Jurjević (4), Ante Farac, Vinko Botica (1), Duje Bissako (2), Špiro Brčić (1), Mislav Čale (1), Bonne Ray (1), Ivan Šeparović i Marko Prskalo.

Mladost je u prvom krugu dobila Zadar 1952. s 8:3, a KPK je bio s 10:4 bolji od Jadrana. Poredak skupine 'F': 1. Mladost 6 bodova (+9 pogodak razlika), 2. KPK 6 bodova (+5), 3. Zadar 1952. bez boda (-7), 4. Jadran Split bez boda (-10). Mladosti igra za prvo mjesto i neodlučan rezultat, Kapekašima samo pobjeda.

Cavtat, treći sudionik završnog turnira iz Dubrovačko-neretvanske županije, bio je tako blizu drugog mjesta u skupini te plasmana u četvrtfinalnu skupinu 'F', ali nije uspio u drugom nastupu u skupini 'B' prvog kruga, odluci tko će biti drugi, a tko treći, dobiti Zadar 1952., završilo je 7:7, a bod je Zadranima bio dovoljan za  drugo mjesto zbog bolje pogodak razlike od momčadi trenera Pava Pulića, koja je tako otišla u razigravanje za poredak od 9. do 12. mjesta u kojem je s 13:8 svladala 'Barakudice' za koje igraju dvije igračice Juga (Lući Mojaš i Josipa Beatović) i dvije Gusara iz Mlina (Nina Jazvin i Nea Matičević).

Strijelci za Cavtat protiv Zadra 1952. bili su Ivano Lončar tri, te po jedan Noel Hanzijer, Lovro Miljas, Frano Pavlić i Hrvoje Stjepović, a protiv 'Barakudica' po pet pogodaka su postigli Hanzijer i Lončar, dva Mauro Butigan, te jedan Stjepović, a za 'Barakudice' tri Jazvin. Za Cavtat su još igrali Dominik Glavinić, Ivano Tonković, Roko Miljan Popović, Stjepo Guljelmović, Vlaho Rajčević, Đivo Koprivica, Luka Botić, Stjepan Vuković Ivan Puljić. Cavtata čekaju još ogledi protiv Zagreba i Mornara

Prvenstvo završava u nedjelju, 30. kolovoza.
19. travanj 2024 00:36