StoryEditorOCM
VaterpoloNJEMAČKA |

VRAĆA SE FINALE U HANNOVER Rus ostavio Spandau 04 u igri za naslovom prvaka, Macan i Waspo 98 imaju u srijedu drugu meč loptu

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2020. - 19:51
Nije iskoristio WASPO 98 Hannover prvu meč loptu, te nije ove nedjelje otvorio šampanjac, i to usred Berlina, u domu Spandaua 04, najtrofejnijeg njemačkog kluba, te aktualnog prvaka. Novu priliku za osvojiti po jedanaesti put naslov najboljeg u Njemačkoj momčad za koju od neki dan igra 27-godišnji Dubrovčanin Marko Macan, hrvatski reprezentativac, imat će u srijedu, 9. srpnja, ali tad u svom domu. Eventualna majstorica igrala bi se u Berlinu budući je Spandau 04 u doigravanje ušao s najbolje pozicije.
 
WASPO 98 Hannover je treću utakmicu finala izgubio s 12:9, a niti 24 sata prije na istom mjestu je bio bolji s 9:6 te poveo u seriji na tri pobjede s 2:0. Podsjetnik, serija je krenula u srijedu, 2. rujna. WASPO 98 Hannover je kod kuće dobio prvu s 10:8 (za razliku od prvenstva Hrvatske, u Njemačkoj je slabije plasirani klub domaćin prve utakmice, potom se dvije utakmice igraju u domu bolje plasiranog, dok je slabije plasirani klub domaćin evenualne četvrte, a bolje plasirani klub domaćin eventualne pete utakmice finala).

Spandau 04 je poveo u trećoj utakmici s 3:0. U drugoj četvrtini prvo dva pogotka gostiju, a potom dva pogotka domaćina, koji je na poluvremenu imao plus dva (5:3). Nastavak je domaćin otvorio s nova dva pogotka u mreži gostiju te njegova prednost do kraja utakmice nije bila manja od tri pogotka razlike, a imao je u dva navrata i plus pet (11:6 i 12:7). Sjajan je u njegovim redovima bio Rus Dmitri Kholod, koji je postigao čak polovicu pogodaka. 
24. travanj 2024 15:03