StoryEditorOCM
Crna kronikarekorder

Koliko mjeseci rada mu treba za otplatu ove prometne kazne?

Piše Silvia Rudinović
22. travnja 2024. - 13:23

Najveća novčana kazna u iznosu od 3.303 eura izrečena je 32-godišnjaku koji je u utorak, 16. travnja, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Dubrovniku.

Kako su priopćili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vozio je automobil dubrovačkih registarskih oznaka a da nije obavio izvanredni zdravstveni pregled kojeg je bio u obvezi obaviti. Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da vozi pod utjecajem droga, a odbio je ponuđeno uzimanje krvi i urina radi dalje analize. Tu nije kraj... Kod njega je pronađena i manja količina metaamfetamina koja mu je uz potvrdu oduzeta.  

Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne, dobio je zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U ranim jutarnjim sati, u subotu, prometna policija u Dubrovniku zaustavila je i 36-godišnjaka kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,14 g/kg!

Osim što je osobnim vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju, isteklo mu je i važenje vozačke dozvole pa je, osim isključenja iz prometa, ovaj vozač ‘zaradio‘ kaznu od 1.450 eura i tromjesečnu zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

22. travanj 2024 13:24