StoryEditorOCM
Crna kronikaNASTAVLJAJU SE UHIĆENJA ZBOG PREPRODAJE NARKOTIKA

Osumnjičeni dileri, Metkovac(34) i Župljanin(37) uhićeni i privedeni državnom odvjetniku

Piše Ahmet Kalajdžić
foto: Ahmet Kalajdžić/DV i Goran Mratinović/DD
6. veljače 2020. - 11:09
Kako nam javljaju iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske, nakon prošlotjedne akcije tijekom koje je uhićeno ukupno 12 osoba zbog sumnje u krijumčarenje i preprodaju amfetamina i kokaina na području naše županije, nastavkom kriminalističkog istraživanja uhićene su još dvije muške osobe u dobi od 34 i 37 godina.

Riječ je o državljanima Republike Hrvatske od kojih je prvi osumnjičenik (34), inače Metkovac s privremenom adresom u Dubrovniku, još u ponedjeljak 3. veljače uvečer uhićen na dubrovačkom području. Tada je kod njega pronađeno 103,5 grama amfetamina, koje mu je prodao drugoosumnjičenik (37) iz Župe dubrovačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je (34) u razdoblju od kraja studenog prošle do kraja siječnja ove godine u više navrata prodavao sintetsku drogu amfetamin "speed" u količinama od 4 do 10 grama jednom od uhićenika u prošlotjednoj akciji.

Recimo i to da je mlađi uhićenik priveden jučer, a stariji jutros. Zbog opasnosti od bijega i ponavljabnja kaznenog djela prvome je uhićeniku (34) sudac istrage dubrovačkog Županijskog suda već odredio istražni zatvor, dok će stariji uhićenik (37) nakon privođenja dežurnom državnom odvjetniku tek biti priveden sucu israge. Očekuje se da će i njemu biti određen istražni zatvor.

Podsjetimo kako se 12 uhićenika, od kojih su dvojica državljani susjedne Bosne i Hercegovine, terete za preprodaju 110 grama kokaina i oko 1,7 kilograma "speeda" kojima je tržišna vrijednost oko 305 tisuće kuna odnosno oko 41 tisuću eura. Kod njih su pronađeni i oružje, streljiuvo i novac zarađen preprodajom narkotika, kao i mobiteli s više kartica koje su po potrebi mijenjali zbog međusobnog komuniciranja.
19. travanj 2024 14:45