StoryEditorOCM
Crna kronikaODLUKA ISTRAŽNOG SUCA |

Osumnjičenom ‘otmičaru djeteta u pokušaju‘ određen istražni zatvor, prijeti mu do deset godina zatvora

Piše dv
18. rujna 2020. - 12:29
Zbog osnovane sumnje da je pokušao protupravno oduzeti slobodu djetetu, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je danas istražni zatvor u trajanju od mjesec dana nezaposlenom J.V. (45) iz Metkovića.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 45-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode u pokušaju.

Sumnjiči se da je u večernjim satima u srijedu, 16. rujna, prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti djevojčicu, koja se u tom trenutku nalazila u parku na Batali u Dubrovniku, do svog stana koji se nalazi u blizini, a od čega je odustao dolaskom njenih prijatelja koji su pozvali policiju. Muškarac je vrlo brzo uhićen, već u 22,45 sati, kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg, navodi se u policijskom izvješću.

Ako se dokažu sumnje zbog kojih mu je određen istražni zatvor, nezaposlenom Metkovcu, inače bez zanimanja, prijeti kazna zatvora u rasponu od jedne do deset godina. Kako smo doznali, istražni zatvor je određen zbog osobitih okolnosti koje upućuju na bojazan da će, ako ostane na slobodi, ponoviti počinjeno kazneno djelo ili učiniti neko drugo slično pa i teže kazneno djelo.
18. travanj 2024 13:49