StoryEditorOCM
Crna kronikaUSMRĆEN MLADIĆ |

POLICIJA RASPETLJAVA STRAVIČAN ZLOČIN U ROGOTINU: Do ubojstva sjekirom doveli droga i alkohol?

Piše Stanislav Soldo/SD
18. rujna 2020. - 19:15
Policija još uvijek raspetljava stravično ubojstvo u naselju Rogotin nedaleko od Ploča, koje je u šokiralo čitavu dolinu Neretve.
U kući u Ulici A. G. Matoša ubijen je 29-godišnji mladić I.T., inače iz Igrana, koji je često boravio kod prijatelja u Rogotinu.
Tragedija se dogodila u četvrtak navečer, a za ubojstvo se sumnjiče dvojica muškaraca koji su bili u prijateljskim odnosima sa žrtvom. Ubojstvo je izvršeno hladnim oružjem, a navodno je riječ o sjekiri ili nekom sličnom oštrom predmetu. Pretpostavlja se da su ubojstvu kumovali droga i alkohol kojih ovom društvu nije nedostajalo, piše Slobodna Dalmacija.

Informacije iz policije stižu na kapaljku, zbog složenosti samog slučaja. Uz dvojicu trenutačnih osumnjičenika (jedan je Rogotinjanin L.Š. u čijoj se kući dogodilo ubojstvo a drugi je M.U. iz Metkovića) ispitana je i majka jednog osumnjičenog.

Strašne glasine

Za početak je policija izašla sa šturim priopćenjem u kojem se tek potvrđuje da su uhićene dvije muške osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom u Rogotinu i oni se trenutno nalaze u Policijskoj postaji Ploče na kriminalističkom istraživanju.
Detalji ovog stravičnog zločina biti će poznatiji nakon što županijska državna odvjetnica koja je rukovodila očevidom dovrši svoj dio posla.

A do tada dolinom Neretve kruže različite priče, koje graniče sa hororom, od toga da je nesretni I.T. usmrćen s više oštrih i tupih udaraca, pa do one da mu je odsječena glava. No, to su sve nagađanja koja nitko od nadležnih službi koje sudjeluju u očevidu nije potvrdio.

Neslužbeno doznajemo da su sami osumnjičenici u stanju šoka te nisu dovoljno kontaktibilni da bi istražiteljima pružili relevantne informacije odlučne za rasvjetljivanje ubojstva.

Međutim, ono što se moglo saznati na terenu je da je nesretni I.T. često dolazio kod L.Š. u Rogotin. Ponekad je ostajao i po nekoliko mjeseci nakon odrađene sezone, a navodno je radio u ugostiteljskim objektima u Dubrovniku i Makarskom primorju.
Svi akteri ove priče, čini se, stari su policijski znanci vrlo problematičnog ponašanja, skloni konzumaciji, tableta, droge i alkohola. Osumnjičeni M.U. osuđivani je diler i konzument opojnih droga. Više je puta pritvaran, a u žižu javnosti dospio je kada je prije šest godina tadašnjeg gradonačelnika Metkovića Božu Petrova, na terasi jednog ugostiteljskog objekta, udario pepeljarom u glavu. Nakon toga je također bio čest gost istražnog zatvora jer je krao po Metkoviću i dilao drogu.
I L.Š. je stari policijski znalac, sklon nasilničkom ponašanju, i to ne samo u Pločama, već i šire. O njemu se pisalo točno prije šest godina, kada je kao 34-godišnjak u splitskom naselju Pujanke, u ulici Ive Tijardovića, prijetio aktiviranjem plinske boce zbog čega je završio u pritvoru.

Mještani ga se bojali

Tada se fizički obračunao sa svojom djevojkom koja je u jednom trenutku uspjela pobjeći iz stana zaključavši nasilnog dečka. Potom je pozvala i policiju koja je ubrzo stigla na Pujanke. No, on se zabarakadirao u stanu i počeo puštati veće količine plina iz plinske boce za domaćinstvo, zbog čega je evakuirana cijela zgrada na Pujankama s ukupno 70 stanova.

I to mu nije bilo dosta, pa se kasnije divljački ponašao po Rogotinu, zbog čega su ga se mještani bojali i često prijavljivali policiji. Malo tko je sa njim imao posla, pa tako ljudi niti ne znaju tko mu je dolazio u posjete i goste.

Nesretnog I.T. su ipak viđali jer je znao u Rogotinu boraviti duže vrijeme. Bio je šutljiv i povučen, nije se ni u koga dirao – govore nam. Stoga je njihovo čuđenje još i veće kada se doznalo da je nesretni I.T. svirepo usmrćen.

Neslužbeno doznajemo da bi osumnjičeni u subotu ujutro trebali biti odveden pred istražnog suca, koji će odrediti dalji tijek postupka, piše Slobodna Dalmacija.
19. travanj 2024 14:29