StoryEditorOCM
Crna kronikaKRAJ POTRAGE

U zračnoj luci u Stuttgartu uhićena Mirnesa S., najtraženija kriminalka u Njemačkoj, sumnjiči se za krađu više od milijun eura

Piše dv
24. siječnja 2023. - 14:43

Istražitelji su zajedno sa saveznom policijom u ponedjeljak oko 19.45 sati u zračnoj luci Stuttgart uhitili Mirnesu S., koja je preko odvjetnika najavila da će se predati, donosi Fenix magazin 

Policija u Stuttgartu u priopćenju je potvrdila uhićenje osumnjičene Mirnese S.

– Policijski službenici su u ponedjeljak navečer (23. siječnja 2023. godine) uhitili 42-godišnjakinju za kojom se raspisala javna potraga i međunarodna tjeralica, a koja se sumnjiči da je kao djelatnica novčane ukrala više od milijun eura, rekli su dužnosnici.

Prethodno je preko odvjetnika najavila da će se sama predati. Oko 19.45 konačno je došlo do uhićenja u Zračnoj luci Stuttgart. Žena je u utorak privedena sucu za prekršaje koji je proveo postojeći nalog za uhićenje.

– Istrage o tome gdje se nalazi novac su u tijeku, priopćila je policija.

Policija u cijeloj Njemačkoj je mjesecima tražila Mirnesu, objavili su i njezine fotografije. Snimci nadzornih kamera iz tvrtke koje je objavila policija prikazuju kako 42-godišnjakinja iznosi novac iz tvrtke. Novac je stavila u crnu sportsku torbu.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, 42-godišnjakinja je 14. listopada ove godine ukrala više od milijun eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena.

Mirnesa je imala pristup novcu kao zaposlenica tvrtke. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom priopćenju nisu pojasnili na koji način je zaposlenica iz tvrtke iznijela toliki novac.

Bila je raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja.

25. travanj 2024 03:25