StoryEditorOCM
Crna kronikaUHIĆENI U SUSJEDSTVU |

VLASNIK OBRTA (27) SA ZVEKOVICE I KONOBAR (42) IZ DUBROVNIKA Preko BiH išli u Crnu Goru u ‘narkošoping‘ po marihuanu, sakrili drogu u rezervni kotač

Piše Ahmet Kalajdžić
21. veljače 2020. - 12:16
Prema podacima kolega iz Crne Gore, crnogorska policija je zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga uhitila dvojicu hrvatskih državljana.

Neslužbeno smo doznali kako je riječ o vlasniku obrta za turizam i usluge M.T. (27) sa Zvekovice i dubrovačkom konobaru T.Z. (42), inače starim znancima inspektora Kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske.

Obojica su uhićeni u Ulcinju, a prema službenom priopćenju MUP Crne Gore, u srijedu 19. veljače oko 16,20 sati policija je pored puta zatekla vozilo hrvatskih registarskih oznaka i u neposrednoj blizini hrvatske državljane M.T. (27) i T.Z. (42). Kada su ugledali policiju, oni su odbacili određene predmete, ali je pretragom terena uz angažiranje službenog psa pronađena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 1,2 kilograma. Droga je bila skrivena u rezervnom kotaču, a osobe su lišene slobode i uz kaznenu prijavu su privedene nadležnom državnom tužitelju - doznali smo od crnogorske policije.

Neslužbeno, crnogorska policija još nije utvrdila jesu li Dubrovčanin i Konavljanin drogu nabavili u Albaniji ili su od svoje "crnogorske veze" nabavili u gradu Ulcinju, gdje su ih prema podacima Uprave policije Crne Gore, postupajući prema nalogu Sektora kriminalističke policije i jedinica za borbu protiv droge Centara bezbjednosti Herceg Novi i Bar, uhitili pripadnici crnogorske temeljne i Granične policije.

U sklopu iste akcije, policija je u Ulcinju temeljem nalog nadležnog suca istrage obavila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ulcinjanin M.Dž. (32):- Pretresom je pronađeno i oduzeto oko 13 grama marihuane i 16 komada pištoljskog streljiva kalibra 7,62mm. U odnosu na pronađenu drogu protiv M.Dž. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga. Također, Ć.Dž. (57) iz Ulcinja, inače srodnik spomenutog M.Dž. lišen je slobode zbog kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija- ističu iz Uprave policije Crne Gore, temeljem čega se može zaključiti kako su spomenuta dvojica Crnogoraca povezani s uhićenim Hrvatima.

Neslužbeno, doznali smo kako su dvojica uhićenih hrvatskih državljana u "narkošoping" krenuli iz susjedne BiH u rent-a-car vozilu jedne hrvatske tvrtke registrirane u Istri. Navodno je mlađi uhićenik već pušten na slobodu, dok je stariji zadržan u zatvoru te je moguće kako će ravnateljstvo policije MUP RH od Ministarstva pravde Crne Gore službeno zatražiti njegovo izručenje jer je, kako neslužbeno doznajemo, riječ o osobi koja je u bijegu od hrvatskog pravosuđa. Prema dostupnim podacima, dubrovački konobar je nepravomoćno osuđen zbog paljevine osobnog vozila krim-inspektora dubrovačke policije, a tereti ga se i za niz kaznenih djela.    
20. travanj 2024 07:16