StoryEditorOCM
Crna kronikaOPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO U DUBROVNIKU

Zbog prevare rent-a-car Raguse, optuženi studenti Darko Đurđević i Stevan Luković

31. ožujka 2017. - 12:52

Zbog počinjene prijevare, odnosno dovođenja drugog u u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica, Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku podiglo je optužnicu protiv dubrovačkog studenta Darka Đurđevića (28) i studenta Stevana Lukovića (24) iz Kragujevca u Srbiji.

Mladići na slobodi čekaju suđenje po optužnici koja ih tereti da su dogovorno i zajednički 18. svibnja 2015. u poslovnici Rent-a-car Ragusa u Dubrovniku sklopili ugovor o najmu vozila Seat toledo DU 214-GJ i obvezali se da će ga vratiti do 23. svibnja 2015. Zaposlenik rent-a-car tvrtke im je povjerovao da će platiti najam od 3.500 kuna i vozilo vratiti u ugovorenom roku. Mladići nisu poštovali ugovor te su poduzeće Autoservis dubrovački automobili d.o.o. prevariliza najmanje 90.000,26  kuna.

Optužnica je podignuta temeljem kaznene prijave Policijske postaje Gruda a valja reći i to da  okrivljenici Đurđević i Luković do sada nisu ispitani jer su nedostupni jer ni istražni zatvor koji im je određen niti tjeralica do sada još nisu rezultirala njihovim uhićenjem.

Inače, svjedok oštećenik Dubravko Đuraš  je u sudskoj istrazi izjavio da je on stvarni vlasnik rent-a-cara Ragusa i da je sklopio ugovor o suradnji s tvrtkom Autoservis dubrovački automobili d.o.o. naveo je i to da je Đurđević imao adresu prebivališta u Dubrovniku te da su mladići, nakon ugovora o najmu na pet dana, pristao na produljenje za još dva dana. Ustvrdio je da se mladići nisu javljali na mobitel niti je uspio naplatiti najamninu s kreditne kartice čiji broj de dan kao pokriće najma vozila.

24. travanj 2024 07:14