StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetRUSIJA PRED VRATIMA

Amerikanci evakuirali svoje diplomate iz Ukrajine, neki to smatraju lošim potezom: ‘Sigurniji su kod nas nego u svojoj zemlji punoj kriminala‘

Piše PSD
28. siječnja 2022. - 21:42

Kristina Kvien, vršiteljica dužnosti veleposlanice Sjedinjenih Država u Ukrajini, izjavila je u utorak da su Sjedinjene Američke Države zbog "velikog opreza" ispratile svoje osoblje veleposlanstva koje nije ključno za osnovni rad te članove njihovih obitelji iz Ukrajine, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kvien je za 'ABC News' rekla da je dijelu osoblja savjetovano da napusti zemlju "jer su upravo sada Vladimir Putin i Rusija izgradili takvu vojnu moć na granici da bi mogli poduzeti akciju svakog dana. Imajući to na umu, smatrali smo da iz opreza moramo osigurati da naši članovi i njihove obitelji budu sigurni. Dakle, to je bio temelj za odluku", izjavila je ona.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova nazvao je potez evakuacije "preuranjenim".

Kako navodi Geopolitika.news, izvor navodno blizak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom rekao je za 'BuzzFeed News' u ponedjeljak da ukrajinska vlada "ne misli da postoji ikakva neposredna prijetnja Kijevu". Odluku SAD-a da svoje diplomate evakuira iz veleposlanstva u Kijevu ovaj je izvor nazvao "izuzetno razočaravajućim".

- Iskreno govoreći, ovi Amerikanci su sigurniji u Kijevu nego u Los Angelesu… ili bilo kojem drugom gradu prepunom kriminala u SAD-u - zaključio je.

26. travanj 2024 13:25