StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOBJEDNIČKI GOVOR |

ANDREJ PLENKOVIĆ NAKON USPJEHA HDZ-a Treba nam vlada modernog suverenizma. Već od sutra u 9 nastavljamo raditi za Hrvatsku!

Piše DV
6. srpnja 2020. - 00:17
Zagreb, 050720. Arheoloski muzej. Pracenje rezultata parlamentarnih izbora 2020. godine u stozeru HDZ stranke. Pobjednicki govor Andreja PlenkovicaCROPIX
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na pozornicu je stigao uz pjesmu Eye of the Tiger te zahvalio na "sjajnom rezultatu i sjajnoj pobjedi HDZ-a". Nakon 90 posto prebrojenih glasova HDZ osvaja 68 saborskih mandata.

- Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima, svima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. Danas ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego i obvezuje. Imali smo težak mandat pun iskušenja, a izazovi koji su pred nama su možda i veći. Ti izazovi zahtijevaju odgovornost, iskustvo i znanje, donosi Slobodna Dalmacija.

- Ovakva potpora birača je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa sve četiri iduće godine.

- Hrvatska danas treba vladu modernog suverenizma. U proteklim godinama smo postavili HDZ na dio političkog spektra na koji ga je dr. Franjo Tuđman ostavio.

- Želim zahvaliti svima koji su radili na izbornoj strategiji, onima koji su nam pomogli u medijskom smislu... Ovaj rezultat nam daje za pravo da večeras budemo veseli, da se opustimo malo, ali već od sutra u 9 nastavljamo raditi za Hrvatsku.

Čelnik gubitničke Restart koalicije Davor Bernardić čestitao je izbornom pobjedniku i poručio da ne bježi od odgovornosti, o kojoj će biti riječi na za ponedjeljak zakazanoj sjednici Predsjedništva SDP-a.
19. travanj 2024 07:00