StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJBOLJI TV REPORTER

Andrija Jarak o transferu godine za Dubrovački vjesnik: Smanjit ću gas, ali ostajem u hard core politici, kriminalu i aferama!

Piše Lorita Vierda
25. studenog 2021. - 21:13

Ako ste mislili da je kletva o Andriji Jarku sad poništena prevarili ste se - samo će imati drugi predznak, drugu boju ali glavni protagonist ostaje u onome što najviše voli - novinarstvu. Prelazak jednog od zaštitnih znakova Nove TV, Dubrovčanina Andrije Jarka na konkurentski RTL odjeknulo je kao bomba u hrvatskoj javnosti koja ovog dokazanog i nagrađenog najboljeg reportera u hrvatskoj obožava gotovo dva desetljeća. Žestoki ritam, sve ono najvažnije, uvijek na licu mjesta, koncizan, konkretan i po zanatu - tko, što, gdje, kako, zašto, bez patetike i poluinformacija, sve je to Jarak uobličio naviknuvši gledatelje na, što bi mi rekli, 'alavija reporterstvo'. I nakon punih 17 godina nagledao se svega, prizori su to koje ne može svatko podnijeti, a on itekako još može ali na jednoj drugačijoj razini.

-Zaista je vrijeme za osvježenje, za novu okolinu, za projekte koji me intrigiraju, znaš, puno je to godina, puno... Rastali smo se Nova TV i ja u sjajnim, gospodskim odnosima, ali čeznuo sam za nekim novim poticajem, treba mi neki novi push, vrijeme je" - rekao nam je Andrija dok već danima odgovara na milijune poziva dnevno.

RTL je s oduševljenjem objavio svoju novu akviziciju, a o konkretnim poslovima još se razgovara, planira i razmišlja.

-Ne mogu zasad reći ništa konkretno, ne zato jer ne želim nego ni sam ne znam točno, puno je opcija, ali u svakom slučaju, kao što sam rekao intrigiraju me novi projekti, moram ostati u novinarstvu to je u mom genetskom kodu, ja tu ne mogu ništa, a i ne želim ništa drugo. I naravno i dalje ću biti u centru hard core politike, krimnala, afera i drugih katastrofa kojih je u našoj državi nažalost previše, ali od toga se neću maknuti, samo kroz koje će to projekte biti, to ćemo još vidjeti. I ne, svi me pitaju hoću li sad ja voditi RTL Direkt, ma neću, to je Zoranov posao, on to radi, ne bih se ja stavljao u to, ali svakako kako sam najavio bit će zanimljivo" - priča Andrija koji je trenutno na odmoru i kroz nekih mjesec dana trebalo bi se sve iskristalizirati.

image
 Andrija Jarak
Marko Todorov/cropix

-Ma iskreno dobro sam se umorio, 17 godina je puno, a ja sam u svaki dan išao punom snagom jer ne znam drugačije, nisam se štedio i to iscrpi čovjeka. Vrijeme je za druge i drugačije formate, radit će se zaista o projektima. Kakvim - vidjet ćemo".

Jurio je svuda, često je za Dubrovački pričao kako djecu i suprugu sretne ponekad ispred kupaonice, a slobodne momente provodio je u Gradu, posebno kad je riječ o nekima od dubrovačkih 'najljepših dana u godini'. Jurnjave će, kaže, biti manje ali se gledatelji ne trebaju prepadati da će samo sjediti u kakvom studiju.

-Ma ja bez novinarstva ne mogu, ali ritam će svakako biti mirniji, biti reporter uzme cijelog čovjeka, i ako to ne radiš tako to nije dobro i to se vidi. Ali - sad ću se morati naviknuti na malo manje žestoki ritam, kad udaraš tako 17 godina bez prestanka, nije se ni toga lako ostaviti...", priča Andrija kojeg čeka 'odvikavanje' od jurnjave. Možda će biti još i opasniji kad se bude imao vremena dulje hvatati u koštac s kakvom aferom, ali u svakom slučaju gledatelji se imaju čemu veseliti - ne ostavlja se svog posla u kojem je uvijek izvlačio ono najzanimljivije i najbolje od događaja.

Reportera svakako ne čini boja mikrofona ili logo tv kuće nego ono što on radi, pa je obožavateljima i pratiteljima ovog Dubrovčanima svejedno za koga radi, sve dok radi.

-Nisu razlog odlaska nikakvi loši odnosi, dapače, jer o tome se stalno šuška, nego jednostavna, ljudska potreba da me nešto drugačije podbode i pogura u nekom drugom smjeru, ma dosta je bilo, vrijeme mi je."

Vani si, pričaj!

"Vani si, pričaj!, to sam čuo preko četiri tisuće puta u zadnjih 17 godina provedenih na Novoj TV. To je značilo da ulazim u domove ljudi kojima treba priopćiti najvažnije informacije iz središta zbivanja. Ogromna odgovornost i velika čast - biti njihovo oko i uho. Nerijetko se grlo stezalo od prizora, ali i srce skakalo od ponosa. Nakon toliko godina, vrijeme je za nove izazove. No, prije no što njih uzmem u naručje treba stati, udahnuti i najiskrenije reći - hvala. Kolegama s Nove TV na prigodama, iskustvima i svim krupnim i sitnim detaljima koji čine svakodnevicu."

19. travanj 2024 03:04