StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNezapamćena tuga

Detalji strašne tragedije na Viru; dječak je bez roditelja izašao iz apartmana, na dnu bazena ga je ugledao vlasnik apartmana: ‘Sve smo pokušali, umro je...‘

Piše Lada Burčul/Zadarski.hr
9. kolovoza 2022. - 16:11

Za nekoliko dana trebao je navršiti tri godine. Dječak koji se u ponedjeljak navečer utopio u bazenu na Viru na tom je otoku s roditeljima ljetovao. Došli su iz unutrašnjosti Hrvatske, unajmili su apartman s bazenom u Uvali Site, no u ponedjeljak se dogodila nezamisliva tragedija, piše Zadarski.

- Jako mi je teško da o ovakvim temama moram govoriti. Izražavam sućut obitelji. Velika je tragedija da im se dijete utopilo u bazenu i apeliram na svih nas da budemo odgovorniji kako bismo izbjegli ovakve situacije – bio je komentar načelnika Općine Vir Marina Radovića dan nakon strašne tragedije koja se dogodila na otoku. Kazao je da su roditelji bili u neposrednoj blizini, no da je očigledno samo trenutak bio dovoljan da se trogodišnjaku nešto dogodi. U vrijeme kada se tragedija događala, majka je bila zauzeta sa drugo dvoje djece. Neovisno o tome, dozivala je trogodišnjaka, no on se nije odazivao i nastala je već panika.

Vlasnik apartmana, utučen, u utorak je opisao kako je odmah reagirao kad je čuo metež.

- Dječaka sam ugledao u bazenu, obučenog. Izvukao sam ga za tren i pokušao na svaki način pomoći. Nije na žalost bilo uspješno – rekao je vlasnik, iznimno potresen.

Načelnik Radović također je kazao da je reanimacija započela odmah.

- Pokušana je reanimacija, sve se pokušalo, nije se uspjelo – rekao je načelnik. Policija je pozvana malo prije 21 sat.

Dijete je kolima Hitne medicinske pomoći odvezeno u Opću bolnicu Zadar, no više nije bilo pomoći, konstatirana je smrt.

- Prema zasad prikupljenim informacijama, dijete je u jednom trenutku bez roditelja izašlo iz apartmana vikend kuće na Viru u kojoj su boravili, a nakon kratkog vremena vlasnik kuće je na dnu bazena ugledao dijete u besvjesnom stanju te ga izvukao iz vode - potvrđeno je u utorak oko 16 sati iz zadarske policije.

- Na mjesto događaja pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je pokušala reanimirati dijete, nakon čega je kolima Hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Zadar gdje je dijete preminulo, navela je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

19. travanj 2024 23:12