StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPravosuđe u BiH

Diler u kući imao gotovo dva kilograma heroina i bombu, ali svejedno suđenje neće dočekati iza rešetaka? Sud ga pustio da se brani sa slobode

Piše PSD
22. studenog 2021. - 17:40

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Širokom Brijegu odbilo je danas žalbu Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) na odbijanje prijedloga za određivanje pritvora I.K. (1985.) iz Širokog Brijega, koji je osumnjičen za kaznena djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari', prenosi Slobodna Dalmacija.

Sumnjiči  se da je 11.11.2021. u svrhu daljnje prodaje opojne droge heroin, u podrumu obiteljske kuće držao četiri PVC vrećice s ukupno približno dva kg heroina, a pretragom je pronađena i jedna bomba.

Prijedlog za određivanje pritvora podnesen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i bojazni da će osumnjičenik ponoviti kazneno djelo. 

Općinski sud u Širokom Brijegu nije prihvatio prijedlog za određivanje pritvora, već je izrekao mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, sastajanja s određenim osobama i obvezu javljanja državnom tijelu, navedeno je iz Tužiteljstva ŽZH.

18. travanj 2024 00:52