StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBEZ PANIKE |

DRUGI SLUČAJ KORONAVIRUSA U HRVATSKOJ! Zaražen je i brat od mladića koji je bio na utakmici u Milanu

Piše Jutarnji list
26. veljače 2020. - 08:29
Trajektna luka Split. Djelatnici Sanitarne inspekcije pregledavaju i testiraju na koronavirus putnike koji su jutros stigli iz Ancone Jadrolinijinim trajektom Marco Polo.CROPIX
Ministar Vili Beroš potvrdio je drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Zaražen je i brat od mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz! Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

Trajekt na redovitoj liniji iz Ancone oko sedam sati uplovio je u splitsku gradsku luku te ga je dočekala posebno opremljena hrvatska pomorska policija i sanitarni inspektor, piše Slobodna Dalmacija, a prenosi Jutarnji list.

Koordinator u splitskoj Lučkoj upravi Vjekoslav Grgić je kazao kako će pomorska policija biti opremljena rukavicama i maskama, a dežurni sanitarni inspektor putnike će pitati dolaze li iz sjevernotalijanskih područja, gdje se pojavio koronavirus.
Sanitarni inspektor će, ako netko od putnika dolazi iz kriznih talijanskih područja, odlučiti o tome hoće li ga izdvojiti i uputiti epidemiologu.

Redovita trajektna linija koja povezuje talijanski grad Anconu i Split plovi dva puta na tjedan - srijedom i subotom.
 
I ubuduće će pri dolasku trajekta iz Ancone u Split dežurni sanitarni inspektor provjeravati iz kojih su dijelova Italije putnici stigli u Split - najavio je Grgić za Hinu.

Na trajektu koji je stigao oko sedam ujutro stigao je i Alex iz Španjolske koji je novinarima kazao da stiže iz regije Pescari.
 
Kazao je da su ih djelatnici u Split kao i u Italiji dočekali sa zaštitnim maskama i nisu ih detaljnije pregledavali.
Kako je za Slobodnu Dalmaciju kazao Grgić, na brodu je jutros bilo 80-ak putnika. Još uvijek nema informacija jesu li u Split stigli i putnici iz sjevernog djela Italije gdje je najveća ugroza od zaraze, a prenosi Jutarnji list.
 
23. travanj 2024 16:36