StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZORAN MARINOVIĆ IZ UKRAJINE

‘I šta mogu? Danas. Pitam sebe, ne vas!?‘ .....evo kojim se potresnim riječima poznati fotoreporter javio iz pakla rata

Piše dv
6. ožujka 2022. - 13:30

Poznati hrvatski fotoreporter Dubrovčanin Zoran Marinović boravi u Ukrajini gdje bijesni rat.  Na svom facebook profilu je napisao sljedeće:

'Prijatelji/kolege dozvolite mi, da ne budem dio ovog medijsko/socijalnog, pomračenja. Ni sa Zapada, ni Istoka. Tri puta sam u par godina bio sa ukrajinskom vojskom, jednom sa ruskom. Danas je u Ukrajini registrirano 2117 novinara, freelancera bar toliko, na granicama i više. Dovoljno.

I šta mogu? Danas. Pitam sebe, ne vas!? Mogu pokupit svoje prnje i otić! Doma? Ili? U Mianmar, Kongo, Jemen, Somaliju, Sudan, Mali, Afganistan, Gazu, Etiopiju, Honduras, Haiti, Siriju, Irak, Bangladeš, Nagorno Karabah,... među indijance u rezervat u Sjevernoj Dakoti.

Tamo gdje sigurnost vašeg komfora nije ugrožena. Gdje su nafta, plin, turizam, plemeniti metali za mobitele i automobile, vrijedni, a životi jednako bezvrijedni.

Ja samo to mogu. Mrzit svaki rat i žalit za svim nevinim žrtvama. Ništa više - napisao je Zoran Marinović očito duboko potaknut viđenim u Ukrajini.

20. travanj 2024 00:21