StoryEditorOCM

Lokalni dužnosnici iz naše županije u ‘klupama‘,članovi Povjerenstva za sukob interesa učili ih kako ispuniti imovinsku karticu

Piše DV
28. listopada 2021. - 15:52

Nakon donošenja novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa po kojem i lokalni dužnosnici te direktori lokalnih javnih tvrtke imaju obvezu ispunjati imovinske kartice, Povjerenstvo za sukob interesa na čelu sa Natašom Novaković obilazi Hrvatsku.

Tako su danas u Dubrovniku održali edukaciju za dužnosnike koji dužnost obnašaju na području Dubrovačko-neretvanske županije, a Nataša Novaković iznijela je okupljenim podatke o broju postupaka u našoj županiji a koji se u najvećoj mjeri odnose na zlouporabe položaja te zapošljavanje i imenovanja te mišljenjima koje dalo Povjerenstvo. Dužnosnicima su objašnjene njihove osnovne obveze prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, pojašnjeno im je kako trebaju ispunjati svoje imovinske kartice te su im ukazane najčešće pogreške prilikom njezina ispunjavanja.

Ovakve radionice Povjerenstvo je prije dolaska u Dubrovnik održalu u Šibensko-kninskoj i Splitsko-Dalmatinskoj županiji. 

24. travanj 2024 20:09