StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetBROJ OBOLJELIH RASTE |

NACIONALNI STOŽER U Hrvatskoj imamo 35 novooboljelih, ukupno je zaraženo 586 osoba

Piše Jutarnji list
27. ožujka 2020. - 16:18
Nacionalni stožer civilne zaštite će na konferenciji za novinare u 16 sati izvijestiti o novoj epidemiološkoj slici u Hrvatskoj kada je u pitanju zaraza virusom Covid-19, piše Jutarnji.
 
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze, tako da se ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj porastao na  586 pozitivnih bolesnika. U 24 sata to je povećanje od 90 bolesnika.
- Razlog tome je nova biolokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pruženje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u smaoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesniek s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni, kazao je ministar Beroš.

U Biogradu su dva zdravstvena djelatnika, liječnika, bila pozitivna. U međuvremenu imamo 9 novoobljelih na području Biograda i Zadra od kojeg su tri pacijentice u bolnici u Biogradu. Imamo jednu medicinsku sestru i člana njezine obitelji i jednog zdravstvenog djelatnika zadarske bolnice koji je bio u kontaktu s jednim od oboljelih iz biogradske bolnice, a ostali slučajevi nemaju veze s biogradskom i zadarskom bolnicom. U kontaktu smo s epidemiolozima koji pažljivo razmatraju situaciju. Stavili su 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju i 80 nezdravstvenog osoblja. Pažljivo prate kontakte od ljudi koji nisu u vezi s bolnicama - kazao je šef HZJZ-a Krunoslav Capak.

Iz Zadra imamo 34 liječnika, to su liječnici i specijalisti u zdravstvenim ustanovama, te 9 medicinskih sestara i tehničara i tri stomatologa - kazao je Capak, piše Jutarnji.
20. travanj 2024 05:09