StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet100 DANA VLADE

Plenković: Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu

Piše dv
31. listopada 2020. - 11:09
Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da je Vlada u prvih 100 dana napravila ono što je i najavila, među ostalim, zakon o obnovi nakon potresa te poručio da je okrenuta budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.
Na pitanje novinara o prvih sto dana rada Vlade, Plenković je na Mirogoju gdje je položio vijence u povodu Svih svetih, rekao da su napravili sve što su rekli u svom programu.
Podsjetio je na dosadašnje rezultate, kao što su, istaknuo je, uvjerljiva potpora birača na parlamentarnim izborima, samo 18 dana za formiranje parlamentarne većine, konstituiranje Sabora, donošenje zakona zakona o obnovi Grada Zagreba i dijelova Krapinsko-zagorske i zagrebačke županije od potresa, snažne poruke pomirbe i suživota.
Poručio je da njegova Vlada gleda kako pomiriti sve ono što je ostalo turbulentno u biću hrvatskog naroda što se tiče prošlosti, ali i okrenuti se budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.
Naglasio je i da će se boriti protiv radikalizacije te nasilnog ekstremizma pa i terorizma u društvu, što se nažalost dogodilo. "To je jedan fenomen s kojim se moramo ozbiljno pozabaviti i gledati kako druga društva i političke kulture reagiraju na slične događaje", rekao je.
Predsjednik Vlade RH istaknuo je i nastavak daljnje beskompromisne borbe protiv korupcije.
Najavio je i da će se održati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali ne idući tjedan jer za to fizički nemaju prostora.
Nitko od nas nije nikada govorio o policijskom satu
Premijer Andrej Plenković novinarima je odgovorio da nitko iz Vlade nije nikada govorio o policijskom satu poručivši da su epidemiološke mjere proporcionalne dinamici širenja epidemije.
"Nitko od nas nije nikada govorio o policijskom satu. Ne znam kako je ta tema tako jako isturena u javnost", rekao je Plenković.
Podsjetio je da je jedan od njihovih koalicijskih partnera na koalicijskom sastanku (predsjednik Reformista Radimir Čačić) govorio i o toj mogućnosti zbog sličnih mjera koje poduzimaju neke druge zemlje. Smatra da je odgovornost svakog pojedinca ključ u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Plenković nije želio komentirati stav predsjednika Republike Zorana Milanovića da onog koji se zalaže za policijski sat treba strpati u 'maricu' poručivši: Nemam ja vremena za njega.
26. travanj 2024 21:43