StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKazneno djelo

Policajac ‘divljak‘ udaljen iz službe: pijan sletio s ceste pa pretukao muškarca (58) koji mu je pokušao pomoći

Piše Hina
5. travnja 2023. - 18:39

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor policajcu (41) koji je prošle subote u Susedgradu u pijanom stanju sletio s kolnika i potom pretukao 58-godišnjaka koji mu je pritekao u pomoć.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok nije prihvatio prijedlog da se policajca pritvori zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo, koje tereti policajca za nanošenje teške tjelesne ozljede, najavilo je u srijedu žalbu protiv dijela rješenja suca istrage.

Policajac se sumnjiči da je prošle subote oko 18 sati u pijanom stanju naletio svojim BMW-om na metalne stupove u naselju Susedgrad. Kada mu je u pomoć pritekao 58-godišnjak, policajac ga je više puta udario šakom u glavu, nanijevši mu teške tjelesne ozljede.

Mediji su izvijestili da je riječ o policijskom službeniku koji radi u ekipi za očevide u Sektoru kriminalističke policije. Dodaju da je udaljen iz službe te ga čeka disciplinski postupak.

23. travanj 2024 13:53