StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUPOZORENJE DHMZ-a

Proglašen najveći, crveni stupanj meteoalarma za cijelu Dalmaciju! Večeras i sutra udari bure do čak 150 km/h, moguće su štete, izbjegavajte boravak na otvorenome i putovanja

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 14:51

Vatrogasci DVD-a Hvar upozorili su otočane, ali i druge Dalmatince na izrazito nepovoljne prilike koje će vladati danas, ali i sutra,donosi Slobodna Dalmacija.

image
D h m z

- Izdano je upozorenje DHMZ-a u sustavu meteoalarm, upozorenje se odnosi na 10. i 11. 01.2022. Mjestimice vrlo jaka, navečer i olujna bura. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h). UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

image
D h m z

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - navodi se u njihovoj i objavi DHMZ-a.

image
D h m z
image
D h m z
26. travanj 2024 11:55