StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDRŽAVA POJMA NEMA

Sramota na hrvatskom obrazu: Slovenci potajno snimaju film u vojarni usred Dalmacije koju je proslavio Ante Gotovina

Piše Vijesti SD
30. kolovoza 2023. - 08:41

Postoje li potrebne dozvole za postavljanje konstrukcija na pistu nekadašnjeg vojnog kompleksa u Šepurinama radi snimanja filma? Naime, pista je zagrađena čunjićima te se ljudima, svakodnevnim kupačima iz Zadra zabranjuje prolazak zbog "snimanja skupog filma".

Većina automobila su slovenskih tablica, te su prolazili i šleperi. Koliko smo upoznati pista Šepurine je državna imovina - navodi se u poruci čitatelja sa zadarskog područja koji je fotografirao prizor i poslao ga našoj redakciji, piše Slobodna Dalmacija

image

Državna imovina u Šepurinama kao kulisa za snimanje filma

Snimio čitatelj
 

Grad Nin imao je problem s nekadašnjom uzletno-sletnom stazom kad se prije nekoliko godina danonoćno koristila za ilegalne utrke nabrijanih automobila. Zbog toga je tamo navezena velika količina zemlje kako bi se fizičkim barijerama spriječilo jurcanje koje je smetalo vlasnicima okolnih kuća i remetilo im mir i odmor turista.

Do danas sudbina te državne imovine nije riješena, naprotiv, sve više propada, a devastirana je odavno.

Podsjetimo, bazu u Šepurinama utemeljila je ondašnja JNA, a tijekom Domovinskog rata bila je važno obučno središte Hrvatske vojske. Današnji general u miru Ante Gotovina sa suradnicima je na tom prostoru pripremao svoj dio planova za oslobodilačku akciju "Oluja".

29. travanj 2024 20:09