StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetUbojica na slobodi

Strah u Njemačkoj, iz zatvora pobjegao opasni zločinac na doživotnoj kazni. Policija uputila upozorenje građanima

Piše DV
1. studenog 2023. - 23:39

Njemačka intenzivno traga za Aleksandrom Perepelenkom (43). Stanovništvo se upozorava da ne poduzima ništa ako vidi ovu osobu nego da alarmira policiju, piše Fenix magazin.

Kako je izvijestila policija Rheinland-Pfalz zajedno s uredom javnog tužitelja u Pforzheimu (Baden-Württemberg), 43-godišnjaku od prošlog ponedjeljka poslijepodne nema traga.

Uspio je pobjeći oko 13 sati u sklopu planirane posjete jezeru u kamenolomu u četvrti Sondernheim u Germersheimu. Čak ni dva službenika koja su ga pratila nisu uspjela spriječiti bijeg u susjednu šumu od kada mu se gubi svaki trag.

Perepelenko, koji je imao narukvicu oko gležnja, očito ju je uspio skinuti.

image
LKA Baden-Württemberg

Njega je Zemaljski sud u Karlsruheu 2012. osudio na doživotni zatvor zbog ubojstva, a veliki broj službenika sigurnosnih agencija radi na lociranju Perepelenka. No, ni angažiranje službenih pasa i policijskog helikoptera nisu dali željeni rezultat.

Policija je objavila njegov opis:

- Visok je 1,85 metara

- snažnog ili atletskog stasa

- ćelav

- posljednji put viđen odjeven u crnu majicu kratkih rukava, plave traperice i sivo-crvene sportske cipele

Sada se kriminalistička služba grada Pforzheima i policija njemačke Savezne zemlje Rheinland-Pfalz nadaju informacijama od stanovništva. Sve informacije se primaju na broj 110 ili na 07231/1864444.

04. svibanj 2024 10:51