StoryEditorOCM

Svih devet torcidaša izlazi iz istražnog zatvora: imaju zabranu odlaska na utakmice, evo koje su im još mjere opreza određene

Piše dv
21. lipnja 2022. - 18:11

Istražni zatvor napustilo je 9 navijača Hajduka koji su prije mjesec dana pritvoreni nakon velikih nereda na autocesti A1, donosi Slobodna Dalmacija.

Reporterka HRT-a javila se iz Velike Gorice u emisiju HTV-a Studio 4 te rekla da više nitko nije u iščekivanju, sva su ročišta završila malo prije 14 sati.

- Sva tri ročišta su završena i svih devet navijača koji su uhićeni, danas će izaći iz istražnog zatvora. Tako su odlučile sutkinje Županijskog suda u Velikoj Gorici. Odredile su im mjere opreza. Nitko od njih ne smije, ima zabranu odlazaka na utakmice. Trebaju se svaka dva tjedna javiti u lokalnu policijsku postaju, kazala je.

Županijski sud u Velikoj Gorici odbio je prijedlog tužiteljstva da im se produlji istražni zatvor, a umjesto toga su dobili mjere opreza. Moraju se dva puta mjesečno javljati policiji te im je zabranjen odlazak na utakmice. 

Podsjetimo, 22. svibnja došlo je do sukoba torcidaša i policije kod odmorišta Desinec između Zagreba i Karlovca. U sukobima je sudjelovalo više stotina osoba. Četiri osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrijebili. Ozlijeđeno je 20-ak policajaca i 14 navijača.

18. travanj 2024 23:06