StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEMA MISTERIJA |

TRAGIČNA SMRT STARIJEG MUŠKARCA (77) U ROGOTINU ‘Našem liječniku policajac nije rekao da je riječ o hitnom slučaju, nego o infekciji Covidom-19‘

Piše Jutarnji list
13. travnja 2020. - 20:21
Od čega je preminuo Vjeko Franičević (77) iz Rogotina nedaleko od Ploča, od infarkta ili Covida-19 ? Pitanje je to koje je mučilo Neretvane nakon tragične vijesti da je Rogotinjanin preminuo na pragu svoje kuće, piše Jutarnji list.

Ravnatelj Zavoda za hitnu pomoć Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić bio je jasan: Hitna medicinska pomoć u Pločama ima opremu s kojom se izlazi na teren u slučaju intervencije kod osoba koje su zaražene Covidom-19. Imamo i jedno dodatno vozilo u Pločama - rekao je Lulić. Greška je nastala u komunikaciji jer su susjedi zvali policiju, a policija Hitnu pomoć.

Hitni slučaj

- Našem liječniku policajac nije rekao da je riječ o hitnom slučaju, nego o infekciji Covidom-19. Zatim je liječnik izdiktirao policiji broj Covid ambulante, da se tamo mogu javiti - rekao je Lulić, naglasivši zatim da je policija izvijestila liječnika na Hitnoj da je čovjek u Rogotinu umro. Ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo, dr. Mato Lakić, ustvrdio je da preminuli u Rogotinu nije umro od infekcije Covidom-19, nego smrću udarcem glavo od beton.

Bez simptoma

Sandra Karamatić, medicinska sestra iz Covid ambulante u Pločama, na temelju telefonom iznesene anamneze rekla je kako misli da osoba ima prijeteći infarkt. Naime, preminuli Franičević nije imao kontakte s osobama koje su pozitivne na koronu i nikakve simptome koji bi na to upućivali, jer je dvadesetak dana bio kod kuće. Tijekom razgovora Franičević je pao.
Uzrok smrti muškarca koji je u noći sa subote na nedjelju umro u Rogotinu kraj Ploča nije zaraza koronavirusom, kako je pretpostavljao dio lokalne javnosti, nego najvjerojatnije udarac glavom o asfalt, poručili su u ponedjeljak iz dubrovačko-neretvanske policije, piše Jutarnji list.
19. travanj 2024 16:28