StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSTRAH OD KORONAVIRUSA?

U Komarnu bi sutra trebao uploviti brod iz Kine s opremom za most

Piše Silvia Rudinović
22. veljače 2020. - 09:43
U Komarnu bi sutra, 23. veljače, trebao uploviti brod koji iz Kine doprema segmente čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most. Njegov je dolazak upisan u raspored brodova Luke Ploče, a prema stranici vesselfinder.com, brod bi trebao stići sutra oko 20 sati. 

Voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo, dr. Miljenko Ljubić pojašnjava kako će posada broda proći utvrđeni protokol koji prolaze svi putnici koji dolaze iz Kine kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

- Na brodu vode dnevni bilten o zdravstvenom stanju kojega će predati graničnom sanitarnom inspektoru pri dolasku u luku, a potom će sanitarni inspektor postupati prema uputama, poziva nas i izdaje rješenje o nadzoru, itd. Kao i kod svakog putnika iz Kine, granični policajac poziva graničnog sanitarnog inspektora koji izdaje rješenje o stavljanju te osobe pod zdravstveni nadzor – kaže dr. Ljubić.

Na pitanje, trebamo li biti zabrinuti, dr. Ljubić odgovara: „Prema raspoloživim informacijama, posada broda putuje dugo, skoro mjesec dana, i ako je sve u redu, ne bi trebalo biti problema, ali jo ne mogu ništa tvrditi“.
25. travanj 2024 11:47