StoryEditorOCM
KulturaVIDEO |

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA Donosimo poruku za Svjetski dan kazališta, a predstavu "Skup" od sada možete pogledati online 

Piše PSD.
27. ožujka 2020. - 10:51
Svjetski dan kazališta se tradicionalno obilježava 27. ožujka, a ovogodišnju hrvatsku poruku napisao je Siniša Popović, glumac, nacionalni prvak Drame HNK u Zagrebu. Članica umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović pročitala je poruku.

Kazalište Marina Držića također nastavlja s objavljivanjem online predstava iz arhive, a uz dosadašnje izvedbe "Adam i Eva" i "Braća Karamazovi", od danas je za pregled dostupna i uspješnica "Skup" na linku web stranice KMD-a! Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut! U zanesenosti i zasljepljenosti dogodit će se smiješne i neočekivane situacije u predstavi koju je režirao Ivica Kunčević.



Branimir Vidić bio je nominiran u kategoriji “Glavna muška uloga” Nagrade hrvatskog glumišta 2017. za grandioznu ulogu Skupa. Predstava je premijerno odigrana 20. siječnja 2017. i izvedena je nekoliko desetaka puta na Velikoj Sceni matične kuće te na tvrđavi Lovrjenac u sklopu programa Dubrovačkih Ljetnih Igara.

U ovom čitanju, čast igrati Skupa pripala je Branimiru Vidiću – Fliki. Zlatikuma igra Zijad Gračić, Munua Edi Jertec, Varivu Izmira Brautović, Grubu Nika Lasić, Kamila Hrvoje Sebastijan, Pasimaha Boris Matić te Dobru Mirej Stanić. Bojan Beribaka je Drijemalo i Satir, a placari su Franjo Gadžić, Toni Kukuljica, Ivan Perić i Petar Puljić.

19. travanj 2024 06:33