StoryEditorOCM
DubrovnikDANAS KULMINACIJA

Akcija "72 sata bez kompromisa"

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Ahmet Kalajdžić
15. listopada 2016. - 15:50

Uz moto "U pomaganju drugima otkrijte radost i smisao!" danas je vrhunac akcije "72 sata bez kompromisa" u kojoj sudjeluju brojni volonteri koje je okupila Dubrovačka biskupija kao organizator.
Okupljanje je volontera bilo jutros ispred Jugovog bazena u Gružu gdje su dobili, do posljednjeg trenutka nepoznat, volonterski zadatak kojeg su trebali prihvatiti bez kompromisa. Upravo je u tome i jedna od najvećih zanimljivost ove akcije u kojoj volonteri daju sve od sebe kako bi povjerni im zadatak što bolje obavili.
Inače, u Dubrovniku akciju „72 sata bez kompromisa“ organiziraju Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_Du) u suradnji s Vijećem za mlade i Caritasom Dubrovačke biskupije. Projekt je, recimo i to, osmišljen i pokrenut prije desetak godina u Njemačkoj s ciljem animiranja mladih i promicanja solidarnosti, zajedništva, kreativnosti i volonterstva.
Trodnevna volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ slijedeća tri dana održavat će se i u Sinju, Splitu, Zadru i Zagrebu. Valja podsjetiti i to da je međunarodna volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” u našem gradu započela 13. listopada misnim slavljem u crkvi sv. Josipa na kojem su se okupili volonteri i organizatori akcije.
Iz razgovora s volonterima i iz njihovih zapisa na blogu doznajemo: 
Prvi na akciju su stigli volonteri kojima je zadatak čišćenje, uređivanje okućnice i okoliša obiteljske kuće. Dočekale su nas ogromne količine stare robe koju smo spremali u vreće i bacali u smeće, dvorište kuće bilo je prekriveno bocama koje su zbog reciklaže odvojene od ostalog smeća. Ova akcija još nije gotova, nastavlja se u istom raspoloženju.
U pitoresknom Trstenom smo zavrnuli rukave i krenuli u bojanje drvene ograde župne crkve. Skidala se stara zelena boja i stavljala nova. Nakon dovršena posla nismo bili prepoznatljivi jer nas je sve prekrila boja.
A u Caritasu dubrovačke biskupije družili smo se s korisnicima, slagali robu i dokumente kako bi prostor izgledao ljepše.
Volonterski duh je i ove godine rastjerao oblake!
Nastavljamo s još većim entuzijazmom!

20. travanj 2024 02:43