StoryEditorOCM
DubrovnikBEST BUDDIES

Ako želite biti volonter, ovo je idealna prilika!

Piše DV
2. svibnja 2023. - 10:16

Ovoga četvrtka, 4. svibnja s početkom u 10 sti u maloj dvorani Studentskog doma u Dubrovniku, Udruga Bonsai, Nancy Perović i Jennifer Allen će predstaviti inkluzivni volonterski program Best Buddies koji bi trebao krenuti s provedbom i u Dubrovniku ove jeseni.

Kako Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai provodi volonterski inkluzivni projekt rekreacije Europskih snaga solidarnosti DUbrovnik Support Team (DUST), Ella se prije nekoliko mjeseci uključila kao korisnica, a njena mati Nancy uočila je kako postoji potreba, a i mogućnosti za unaprijeđenjem ponude usluga u području inkluzije.

Stoga je kontaktirala organizaciju sa kojom je surađivala u Chicagu, Best Buddies International i njenom direktoricom za Europu, Jennifer Allen te je uz podršku Bonsaija kao organizacije prijavljen dvogodišnji program a koji bi sa relizacijom krenuo ove jeseni.

Best Buddies International neprofitna je organizacija sa sjedištem u Miamiju, 34 godine uspješnog poslovanja i programima inkluzije koje je razvila u 49 država na pet kontinenata, što govori o kvaliteti i iskustvu. U svojoj misiji navode kako žele u cijelom svijetu pokrenuti volonterske programme koji bi osobama s intelektualnim i razvojnim teškoćama omogućio inkluziju, kroz druženje s volonterima, edukaciju za razvoj vještina vođenja te pomoć pri zapošljavanju.

Ideja je da se s programom započne u Dubrovniku i okolici te da se zatim širi po cijeloj Hrvatskoj. Aktivnosti su velikim dijelom oslonjene na volonterski rad i kvalitetnu edukaciju volontera. Iz tog razloga već u ovaj petak krećemo sa edukacijom za volontere i njihove kooordinatore u Centru za mlade Dubrovnik.

Kako bi ovakav program kvalitetno zaživio, čak i uz podršku etablirane organizacije kao Best Buddies International nužna je podrška lokalne zajednice. Udruga Bonsai će u četvrtak predstaviti kako je došlo do suradnje. Nancy Perović, kao buduća voditeljica programa, predstavit će svoju motivaciju i viziju, a Jennifer Allen organizaciju koja će podržavati ovu inicijativu.

26. travanj 2024 12:49