StoryEditorOCM
DubrovnikOŠ MOKOŠICA NE ODUSTAJE OD PRVIH MJESTA

‘Anđeli‘ prvi na gradskom natjecanju Crvenog križa

Piše dv
9. ožujka 2024. - 16:49

 

Završeno je i 25. Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se održalo danas u Sportskoj dvorani Osnovne škole Montovjerna, a učenici Osnovne škole Mokošica još jednom su pokazali zašto su najbolji, nastavivši fantastičan niz prvih mjesta na ovogodišnjim školskim i županijskim natjecanjima.

Svoje znanje učenici su trebali pokazati u teorijskom znanju o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, ali i u praktičnom znanju pružanja prve pomoći.

U kategoriji Podmladak, u kojoj sudjeluju osnovne škole od Pelješca do Grude, mokoška ekipa "Anđeli" u sastavu: Katarina Gvozdenica, Lucija Franković, Lucija Vlahušić, Ivana Prkačin, Lucija Bačić i Ivano Urljević istaknula se u oba dijela natjecanja zasluživši tako prvo mjesto na natjecanju, naslov pobjednika i plasiravši se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Trogiru 13. travnja 2024. godine.

Čestitamo fantastičnim "Anđelima", njihovoj mentorici profesorici Milani Gujinović i vrijednoj školskoj ekipi sastavljenoj od: Petre Nikolić, Andree Slade, Karle Hakličke, Lucije Vojvodić i Marte Škrabo s kojima su naši "Anđeli" vježbali i pripremali se za ovo natjecanje.

02. svibanj 2024 01:12