StoryEditorOCM

Barač o smanjenju komunalne naknade: Kriza nije vrijeme za laganje!

Piše PSD.
21. ožujka 2020. - 17:37
Predsjednik GO SDP-a Dubrovnik Jadran Barač poslao je priopćenje u kojem se osvrće na odluku o smanjenju komunalne naknade u Dubrovniku.
"Jučer, 20. ožujka 2020. je poslano priopćenje kako je gradonačelnik Mato Franković donio odluku o smanjenju komunalne naknade.
Takva informacija nije istinita.
Gradonačelnik nije donio odluku u cilju zaštite svojih sugrađana od krize izazvane epidemijom koronavirusa, već je smanjenje komunalne naknade naprosto rezultat izmjene Zakona o vatrogastvu koji je u primjeni od 1. siječnja 2020. godine, a koja ukida dosada korištenu mogućnost financiranja vatrogastva kroz povećanje komunalne naknade u iznosu od 15%.
Da bi nadomjestio to smanjenje u iznosu od 15%, Mato Franković je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 18. ožujka 2020. g. namjeravao, a to dokazuju dostupni vijećnički materijali, POVEĆATI ukupan iznos komunalne naknade. U tome ga je spriječila oporba ne želeći u ovakvim okolnostima raspravljati o temama koje su nebitne i štetne za građane.
Molimo gradonačelnika Mata Frankovića da se, u vrijeme kada nastupa najveća ugroza od vremena Domovinskog rata, suzdrži od jeftinih spinova i politikantstva. Barem privremeno,"
piše u propćenju predsjednik GO SDP-a Dubrovnik Jadran Barač.
24. travanj 2024 19:55