StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANOV KOMENTAR |

DOBROSLAVIĆ Drago nam je da smo kod sugrađana u cijeloj Hrvatskoj potvrdili naš status kao najodgovornije i najozbiljnije hrvatske stranke

Piše Dv
5. srpnja 2020. - 22:23
Nakon objave prvih rezultata za Grad Dubrovnik, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić dao je izjave za medije.

- Veoma smo zadovoljni rezultatima izbora na državnoj razini, ali i na razini Županije, ali i na razini jedinica lokalne samouprave. Zahvaljujemo našim sugrađanima koji su izišli na izborima, posebno onima koji su dali glas HDZ-u, smatramo da je to priznanje za rad naše stranke, naše Vlade s Andrejom Plenkovićem, ali i rada na županijskoj razini, na razini gradova i općina i za naš program koji je jako kvalitetan i sveobuhvatan, a priznanje je i nama koji smo bili na listama Hrvatske demokratske zajednice. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pobijedili smo u svim gradovima, pobijedili smo u najvećoj većini jedinica lokalne samouprave. Prema sadašnjim podacima od nas su bili bolji u samo tri jedinice lokalne samouprave: u Smokvici, Veloj Luci i Lastovu - tako da je zadovoljstvo potpuno, zahvaljujem našim sugrađanima, kazao je župan te komentirao je li očekivao toliku prevlast HDZ-a u Pločama.

- Mi smo na nekoliko zadnjih izbora, praktično od trenutka kad je SDP preuzeo odgovornost za Ploče, imali smo na svim izborima uspjeh HDZ-a. Dakle, bili su mjesni, predsjednički izbori, izbori za Europski parlament - uvijek smo pobjeđivali. Evo, sad smo također vrlo uvjerljivo pobijedili i mislim da je to trend ponovnog preuzimanja odgovornosti od strane HDZ-a.
Dobroslavić je iznio i razmišljanje o razlici broja mandata između HDZ-a i Restart koalicije odnosno je li očekivao toliki debakl najveće oporbene opcije.

- Ankete nisu predviđale toliku razliku, uvijek smo vjerovali da ćemo biti bolji, barem za nekoliko mandata. Međutim, pokazalo se da je razlika velika, nama je drago, naravno, ne veselimo se ničijem porazu, ali nam je drago da smo kod naših sugrađana u cijeloj Hrvatskoj potvrdili naš status kao najodgovornije i najozbiljnije hrvatske stranke i da su zapravo građani nama dali mandat za buduću vladu, rekao je Dobroslavić te komentirao koliki je ovo zapravo bio test za predstojeće lokalne izbore.

- Drago nam je da smo pobijedili na ovim izborima, rezultati u našoj Županiji, u našim gradovima i općinama pokazuju da i ovdje imamo i nadalje čvrstu potporu naših građana i to nam je, dakako, drago, zbog toga smo i radili cijeli mandat da bsimo održali to povjerenje koje su nam građani dali na prošlim izborima - bilo nacionalnim, bilo lokalnim, zaključio je Dobroslavić.
25. travanj 2024 12:57