StoryEditorOCM
DubrovnikNAJBRŽI PRST

Domouprava podnijela 18 prijedloga za energetsku obnovu zgrada s područja Dubrovnika za bespovratna sredstva EU

Piše DV
19. svibnja 2022. - 15:31
Prijave projektnih prijedloga, koje su se odvijale po principu ''najbrži prst''.Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Domouprava Dubrovnik, zajedno s predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada, uspješno je podnijela projektne prijedloge za obnovu zgrada u sklopu Javnog poziva raspisanog od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Riječ je o natječaju u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. te na ovaj način Domouprava usmjerava svoje poslovanje korištenju EU sredstava.

Podneseno je ukupno osamnaest projektnih prijedloga za bespovratna sredstva za integralnu energetsku obnovu zgrada s područja Grada Dubrovnika. Prijavljeni projekti obuhvatili su prvenstveno obnove fasada i krovišta, a što će u konačnici rezultirati značajnom uštedom energije za grijanje u odnosu na stanje prije obnove.

image

Prijave projektnih prijedloga, koje su se odvijale po principu ''najbrži prst''.

Grad Dubrovnik/Grad Dubrovnik

Za integralnu energetsku obnovu predviđeno je sufinanciranje do 60% troškova projekta. Najniži iznos bespovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 150 tisuća kuna, a najviši čak 22 milijuna kuna.

Pripremom i prijavom ovakvih projekata, gdje se energetskim obnovama postižu financijske uštede i manji utjecaj na okoliš, Grad Dubrovnik nastavlja svoj rad na održivosti i korištenju bespovratnih EU sredstva za podizanje kvalitete života građana Dubrovnika.

18. travanj 2024 21:49