StoryEditorOCM
DubrovnikSPORNA JAVNA NABAVA

Dubrovačka zračna luka Ruđer Bošković morat će na sebe preuzeti financijske korekcije za projekt njene obnove. Evo o kolikom iznosu se radi

Piše dv
11. travnja 2024. - 18:29

Dubrovačka zračna luka Ruđer Bošković morat će na sebe preuzeti 19 milijuna eura korekcija za projekt njene obnove. Dvije faze ovog projekta ukupno vrijede 225 milijuna eura, a razlog financijskih korekcija je "grubo kršenje zakonskih odredbi i načela propisanih Zakonom o javnoj nabavi". Korekcije su primijenjene na 10 postupaka javne nabave: na dvije u iznosu od 5 posto, na četiri nabave 10, a na preostala četiri postupka javne nabave izgubljeno je čak 25 posto sredstava.

Vijest je u četvrtak objavio dubrovački gradonačelnik Mato Franković, iako je za par milijuna eura potcijenio visinu financijskih korekcija. Za sve je okrivio Milanovićevog bivšeg ministra pomorstva čiji tim je i provodio postupak javne nabave:

- Zahvaljujući ovoj mega pljački u organizaciji Siniše Hajdaša Dončića i ostale klike oštećena je Zračna luka Ruđer Bošković kao i njeni vlasnici Republika Hrvatska, županija Dubrovačko-neretvanska, grad Dubrovnik i općina Konavle. Jesu li to te ‘rijeke pravde‘ koje nam dolaze pa trebaju oprati trag novca?

Franković je napomenuo da se iznosom od 120 milijuna bivših kuna u međuvremenu moglo napraviti dvije nove škole, sportske dvorane ili dva vrtića.

28. svibanj 2024 21:43