StoryEditorOCM
DubrovnikSKANDAL

I dalje naplaćuju parking kod Bolnice. Sudsku odluku su zanemarili. Je li to nemar, slučajan propust ili naprosto sitna krađa?

Piše Jadran Kapor
17. ožujka 2023. - 17:55

Riječki Parking tim i dalje naplaćuje parking kod Opće bolnice Dubrovnik. Sve to unatoč činjenici da im je koncesijski ugovor istekao još prošle godine. OK, Parking tim je u sporu s dubrovačkom bolnicom, pa su još neko vrijeme vozačima lijepili kazne. Kod naplate parkinga vrijeme je novac i svaki minut pravi razliku. Sud neka odluči tko je u tom sporu u pravu.

Ali 7. ožujka Trgovački sud u Dubrovniku donio je privremenu mjeru kojom nalaže Parking timu da u Bolnici u roku tri dana preda posjed parkinga slobodnog od stvari i osoba. Rečeno - učinjeno. Odmah sutradan uklonjeni su naplatni automati. Međutim, danas smo otkrili da Parking tim i dalje naplaćuje bolnički parking i to kroz kanal naplate preko mobilnih telefona.

Pa što se jami, jamilo se.

Vjerojatno je malo naivaca koji, što po navici, što iz straha da im ipak netko ne zalijepi kaznu koja se pravničkim jezikom zove dnevna karta. Ali i tih par naivaca tvrtki iz Rijeke dobro dođe. Tako su, za svaki slučaj, transakcijski broj računa za naplatu ostavili otvorenim. Ako laže novinar, ne laže mobitel i slika koju smo s njega presnimili. A tamo lijepo piše da je parking plaćen 17.03.23. u 15.51 i da karta vrijedi do 18.51. Drugim riječima, parking je naplaćen točno deset dana otkako je Sud naložio da se parking preda Bolnici u posjed, oslobođen od stvari i osoba.

image

Naplaćuje se parking kod dubrovačke Opće bolnice

Bolnica će, doznajemo, raspisati novi natječaj za koncesiju. Neslužbeno doznajemo da će se na natječaj javiti i tvrtka Parking tim, izravno ili posredno preko partnerske tvrtke. Fer i poštenje naravno nisu natječajna kategorija. Kod izbora koncesionara računa se koliku naknadu koncesionar namjerava platiti. Ako Parking tim ponudi najviše, dobro je za našu bolnicu. Ali nama, građanima koji se u toj bolnici liječe, koji u njoj proživljavaju i najsretnije i najtužnije trenutke u životu, naprosto ide na živce spoznaja da bi koncesiju mogao dobiti netko tko se ustrajno ponaša kao ....., eto tako kako se već ponaša.

20. travanj 2024 11:21