StoryEditorOCM
Dubrovniknovosti u voznom parku

JVP Dubrovački vatrogasci dobili novo multifunkcionalno vozilo, gasit će na svakom terenu!

Piše L. V.
8. veljače 2024. - 15:17
Dubrovnik, 080224. Novo vatrogasno vozilo za JVP Dubrovacki vatrogasci. Na fotografji: Gradonacelnik Mato Frankovic.Tonci Plazibat/Cropix

Gradonačelnik Mato Franković i zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović danas su predstavili novo vatrogasno vozilo vrijedno 210 tisuća eura. Vozilo je idealno za gašenje šumskih požara, ali može biti i cisterna i raditi svoj posao u urbanim sredinama,a  napravljeno je na sugestiju zapovjednika vatrogasne postaje. skraćene je šasije i poboljšanih karakteristika kako bi odgovaralo uvjetima grada. Zapremnine je 4 tisuće litara vode, s pumpom od 2 tisuće litara na 10 bara pritiska, s pogonom 4x4 i spremna za sve terene.

Ići će se i u nabavu hidraulične korpe te novog vozila za Grad, u iduće dvije do tri godine.

Vatrogasna zajednica Grada Dubrovnika inače mraspolaže s 40 vozila, neka od njih se rjeđe koriste, ali su u određenim momentima ključna. Jedan dio vozila proslijedit će se DVD-ovima, sukladno njihovim potrebama i konfiguraciji terena.

Grad je kupio i vatrogasni brod, kao i novo vozilo iz robnih rezervi, a u ovom mandatu gradonačelnika Frankovića potpisana su i dva kolektivna ugovora koji su osigurali veća materijalna prava vatrogascima.

01. svibanj 2024 19:34