StoryEditorOCM
DubrovnikGRADONAČELNIK O DECIBELIMA

Mato Franković o buci u Gradu: Neki su se našli bit pametni. Pa sorry, ne ide tako!

Piše L.Vierda
25. svibnja 2023. - 13:16

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na današnjoj konfereciji za novinare povodom arbitražne presude o projektu golfa na Srđu, odgovorio je i na pitanje oko problema buke u povijesnoj gradskoj cjelini.

Naime novinare je zanimalo zbog čega se do sada nije kontrolirala razina buke. - Istina je da sam gradonačelnik već šest godina, ali tek sad sam dobio ovlasti za kontrolu buke. To je dosada mogla raditi jedino sanitarna inspekcija. Krenuli smo u kontrolu, lijepo i jasno upozorili ljude, no oni su se našli bit pametni. Pa sorry, ne ide tako – poručio je Franković.

Gradonačelnik je objasnio i što je točno unplugged zona.- Glazba bez pojačala, no koncerti koje organizira Grad mogu ih imati. Razgovarali smo s građanima unutar zidina jer postoji način izvođenja glazbe s pojačalima ali prilagođene jačine. Zna se zakonski koliko glazba može biti jaka. Povećat ćemo broj komunalnih redara koji će sve kontrolirati. Grad sam po sebi je veličina, nemamo se mi što drugima prilagođavat. Neka se oni prilagode nama, kad je u pitanju bučna glazba- zaključio je Mato Franković.

 

Zanimati će vas i ovo:

Mi smo za red, poštovat ćemo gradske kazne, ali želimo prave upute kako smanjiti buku, a ne biti ovce za primjer drugima

05. svibanj 2024 05:53