StoryEditorOCM
DubrovnikČESTITAMO

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA Medicinske sestre i tehničari za svoj posao u pandemiji zaslužuju posebno priznanje

Piše DV
12. svibnja 2021. - 10:18

Medicinske sestre i medicinski tehničari danas obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva. Taj je posao često težak, zahtjevan, opterećujući, nedovoljno nagrađen. Njihov je obol u pandemiji koronavirusa vrijedan divljenja, a pitanje je koliko im je takva vrsta zahvale potrebna u odnosu na potrebu za primjerenom plaćom i kvalitetnim odmorom koji bi im donio predah od širenja zaraze, a to zahtijeva odgovorno ponašanje prvenstveno političara a onda i građana.

Kako su objavili na svom Facebook profilu, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara, Područnica Dubrovnik, jučer su proslavili 30. rođendan.

"Danas na 30. rođendan našeg Sindikata, od gradonačelnika Grada Dubrovnika dobili smo najljepšu čestitku - Sporazum o zajedničkoj suradnji na osiguravanju uvjeta za stambeno zbrinjavanje djelatnika u zdravstvu, koji ćemo sutra, na Dan sestrinstva, potpisati s Gradom.

Ovim pokretanjem projekta stambenog zbrinjavanja na Pobrežju, otvaranjem dodatnog razreda medicinske škole, stipendiranjem učenika iste i studenata studija sestrinstva, na lokalnoj razini, te pozitivan trend rasta plaća kroz povećanje osnovice, dodataka, a nadamo se uskoro i koeficijenata, možemo reći da smo kao najjača udruga u zdravstvu započeli oporavak stanja u sustavu, tj. činimo sve što je u našoj moći da se zdravstvo oporavi!

Direktnom brigom o ljudima, kao najvrednijem što zdravstvo ima, pravimo jake temelje za kvalitetan zdravstveni sustav koji ne možemo dobiti bez prave reforme koju zdušno zagovaramo.

Vrijeme je da prestanemo "kukati" i da još jače upremo kako bi naše zanimanje ponovno učinili primaljivim, cijenjenim i uvaženim. Vrijeme je za oporavak, a to možemo samo međusobnom slogom i zajedništvom", napisali su iz dubrovačkog HSSMS-MT-a.

image
Denis Pavela, Udruga Sigurnost u prometu, za medicinske sestre i tehničare
Izvor: Denis Pavela

Danas im je na bolnički prag stiglo i iznenađenje Udruge Sigurnost u prometu. Denis Pavela medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima na dar je donio jagode i poručo: "Koliko god ova situcaija bila teška i neizvjesna, Vi, medicinske sestre i tehničari, iz nje možete izvući ono najbolje – zajedništvo i povezanost. Svim anđelima zdravlja, medicinskim sestrama i tehničarima od srca želimo sretan Svjetski dan medicinskih sestara".

23. travanj 2024 15:07