StoryEditorOCM
DubrovnikOBAVIJESTI BISKUPIJE

Mise na Malu Gospu u svetištu Gospe od Milosrđa svaka dva sata

Piše DV
6. rujna 2021. - 11:12
Ove godine obilježava se 450. godina od obrane Korčule od Turaka. U subotu, 11. rujna s početkom u 19.00 sati, misu i procesiju oko grada s čudotvornom Gospinom slikom predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor.Biskupija

U srijedu, 8. rujna slavi se Mala Gospa. U tijeku je devetnica u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku, a svečano večernje misno slavlje na blagdan predvodi mostarsko-duvanjski biskup mons. Petar Palić. Zbog epidemioloških razloga mise na otvorenom u svetištu će biti svaka dva sata prijepodne, a ne svakog sata kako je uobičajeno. I poslijepodne/predvečer se slave dvije mise.

Župa Velike Gospe u Postranju proslavlja 725 godina od prvog spomena svoje crkve (1296.-2021.). Svečano misno slavlje u subotu, 11. rujna u 10 sati predvodit će barski nadbiskup Rrok Gjonlleshaj. Slavlju prethodi trodnevna duhovna priprava.

Ove godine obilježava se 450. godina od obrane Korčule od Turaka. U subotu, 11. rujna s početkom u 19.00 sati, misu i procesiju oko grada s čudotvornom Gospinom slikom predvodit će apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor. U sklopu višednevnog programa bit će i predavanje o don Ivu Matijaci, koji je bio organizirao proslavu 400. godina obrane Korčule od Turaka. Više podataka na mrežnim stranicama Biskupije.

28. travanj 2024 20:19