StoryEditorOCM
DubrovnikKREATIVNI LJUBITELJ ŽIVOTA

Njegove rođendanske proslave oživjele bi siječanjsko mrtvilo: Dubrovčani čestitaju rođendan Andriji Seifriedu, jedva čekaju ponovni susret u Gradu

Piše Gabrijela Bijelić
16. siječnja 2022. - 09:59

Poslovično sumoran siječanj svake godine u Dubrovniku bi oživjela jedna rođendanska proslava. A slavljenik i glavna zvijezda tih partya bio bi naš sugrađanin Andrija Seifried, veliki ljubitelj umjetnosti i kreativac potpuno neopterećen protokom godina.

Na današnji dan, 16. siječnja, puni tako 79 ljeta i polako ulazi u deveto desetljeće života kojemu se oduvijek veseli i prkosi humorom i aktivnošću. A posljednjih mjeseci život mu je podvaljivao svašta.

Prošlog srpnja gospar Andrija je teško ozlijeđen kad je na njega, dok je prelazio zebru u Ulici Iva Dulčića, naletio 21-godišnji motociklist. Uslijedila je dugotrajna rehabilitacija. Nešto ranije prebolio je ovaj Dubrovčanin i težak oblik covida-19, proveo je 80 dana na kisiku i odležao svoje u Klinici dr. Fran Mihaljević. No, Andriju Seifrieda nijedna prepreka nije obeshrabrila. Nakon oporavka, opet je redoviti sudionik kulturnih događanja u metropoli.

image
Na primopredaji Popovićevih djela na Srđu
Cropix

Njegovim angažmanom Muzej Domovinskog rata na Srđu od lani je bogatiji za fotografiju Mira Kernera te djela četiri nepoznata autora koje je slikarski doradio Andrijin prijatelj, ugledni slikar Dimitrije Popović.

Javnost s nestrpljenjem očekuje Seifriedovu knjigu o pikanterijama iz svakodnevice Hotela Imperijal gdje je godinama radio kao šef prodaje i recepcije i upoznao mnoge vrsne umjetnike, među kojima i legendarne glumce s Igara koji su tamo odsjedali tijekom trajanja ljetnog festivala.

U svakom slučaju, iznenađenja faliti neće, a Andrijini sugrađani slavljeniku danas čestitaju s nadom da će se tradicija kostimiranih rođendanskih proslava već dogodine nastaviti u Gradu.

26. travanj 2024 06:19